Hi On Life Adventures – experter på Himalaya

Hi On Life Adventures är ett Nepalesiskt företag som arrangerar vandringsresor och klätterexpeditioner i Himalaya. Saran Subba som har drivit företaget sedan 2004 har länge jobbat med Svenskar, Norrmän, Engelsmän och Australiensare. 2007 träffade han sin blivande fru, svenskan Christina Sandström och sedan dess har de tillsammans arrangerat äventyr i Nepal, Indien, Tibet och Butan. Allt från avancerade klätterexpeditioner till härliga vandringar, rafting och safari står på programmet.

Himalaya Vandringsresor

Hi On Life har som mål att ge sina gäster en möjlighet att få ta del av Himalayas skatter på ett tryggt, men också spännande och annorlunda sätt. Våra resor går till Nepal, Indien, Tibet och Butan och tanken är att olikheterna mellan dessa resor ska vara så stor, att man kan återkomma år efter år. Vi strävar efter att din resa med oss inte bara blir ”ännu en semester” utan ett minne för livet.

Genom att resa i små grupper och anlita lokala företag så kommer vi närmare lokalbefolkningen och våra upplevelser blir ofta unika i sitt slag. Dessutom så är det mer skonsamt mot den fantastiska naturen och framför allt så gynnar vi ekonomiskt några av världens fattigaste områden. Vi förser våra deltagare med kokat vatten flera gånger om dagen – ingen ska behöva köpa vatten på oåtervinningsbara flaskor. Vi ser också till att bo på lodger som inte eldar med ved, för att på så sätt rädda den lilla skog som finns i området.

tn_img_4324

Vad gör Hi On Life så speciella? Att vandra och klättra i Himalaya upplever de allra flesta som en tuff utmaning. Vi vill att din resa ska vara så välplanerad att du kan fokusera på själva upplevelserna. Därför tar vi hand om dig från det att du landar på flygplatsen tills det att vi vinkar farväl vid avresan. Vi kör ett ”all inclusive” koncept så att du inte får några ekonomiska överraskningar när du väl är på plats. Våra guider har medicinska kunskaper som kan vara avgörande för att du ska kunna nå ditt mål.

Alla bärare och guider kommer från byarna i områdena där vi vandrar. De har god lokalkännedom och är vana med höjden. De är också välutrustade med GoreTex ställ, kängor, varma underställ etc. så att vandringen blir behaglig även för dem. Maxvikten för våra bärare är 25 kg. Våra guider och bärare är ett gäng som har arbetat tillsammans länge. De trivs ihop och det märks! Ofta sjungs det i köket och smittande skratt klingar ofta mellan bergstopparna.

tn_img_4137

Vi vill särskilt betona att teamkänslan mellan våra deltagare och våra medarbetare är viktig på Hi On Lifes resor. Vi uppmuntrar till att lära känna våra fantastiska sherpor och bärare och det är därför en självklarhet för oss att presentera vårt team här på hemsidan.