Låt oss presentera ”The best smiles in Khumbu”


tn_img_40432

Vi vill med stolthet presentera några av våra mest trogna medarbetare. Killarna som vi och andra brukar kalla ”The best smiles in Khumbu”. De känner varandra sedan länge och är ett ordentligt sammansvetsat gäng. Deras mål är att göra din resa oförglömlig och fantastisk. De är stolta över sitt land och sin kultur och visar gärna upp sina smultronställen!

Nima Tamang – Sirdar

Vår sirdar Nima

Det är Nima som håller i allt det praktiska under våra expeditioner och vandringar. Han ansvarar för alla bärare, sherpor och köks-personal och håller i inköpen av proviant. Han har dessutom talang när det gäller att laga mat och på mindre expeditioner smiter han därför gärna in i kökstältet och tar på sig rollen som expeditionskock. Nima bor med sin fru och sina två bedårande döttrar i Kathmandu men är född och uppvuxen i Solo Khumbu regionen vid Mount Everest. I Nimas närhet önskar man ofta att man kunde tala Nepalesiska flytande så att man slapp missa alla hans finurliga skämt. Nepalesiska eller inte – skratt garanteras i närheten av denna man. Passa dig också för alla practical jokes han utsätter dig för!

_______________________________________________________________

Hari Magar – Sherpa hari

När Hi On Life är ute på vandringslederna i Nepal så är det ofta Hari som går först i ledet och visar vägen. I sin högra hand håller han sin ”portfölj” som han sällan släpper ur sikte – Första hjälpen väskan! Hari har arbetat som sherpa under många år och känner till varenda liten stig och varenda lodgeägare i Khumbudalen. Hari är gift och har en son och en dotter. De bor ett par dagars vandring från Lukla, i byn Thade. Hari lyser som solen och har ett smittande skratt som ofta ekar mellan bergsväggarna.

_______________________________________________________________

Om MagarOm Magar – Sherpa

Bror till Hari och har sedan flera år arbetat tillsammans med Saran. Om är ofta den som guidar oss till smultronställena under eftermiddagsutflykterna, visar vägen upp till Kala Pathar och leder oss genom ”månlandskapet” till Everest Base Camp. Med Om känner du dig alltid trygg och väl omhändertagen, inte minst när du inser att han på lätta fötter har sprungit upp från baslägret till crampon point för att möta upp med smarriga smörgåsar och rykande het citronsaft. Efter en 13 timmar lång bergsbestigning är det balsam för både själ och kropp. Om är gift och har en liten dotter.

_______________________________________________________________

Var sherpa "Dill"Dill Magar – Sherpa

Dill är en av våra mest trogna medarbetare. Vi genomför inte många vandringar utan honom! Han är en trygg och trevlig flerbarnsfar från Solo Khumbu. Han har arbetat i Himalaya hela sitt liv – först som bärare numera som sherpa. Dill är alltid glad och hjälpsam och han har liksom de andra ett stort brett smile som han gärna bjuder på.

_______________________________________________________________

Neem Magar

Nim Shresta – Sherpa

Nim är vår yngsta sherpa.  Han är oerhört stark och snabb och tar på sig uppgifter med stort ansvar, men alltid med ett leende! Nim kommer även han från byn Thade i Solo Khumbu, men han har stor erfarenhet från både Khumbu- och Annapurna regionen.

_______________________________________________________________

Dorje Magar

Dorje Tamang – Sherpa och Mästerkock

Dorje är gammal i gänget och arbetar både som sherpa och som Base Camp kock.  Hans kokkonster uppskattas enormt och i våra utvärderingar kan vi läsa:

”Maten var fantastisk! Dorje gjorde väldiga ansträngningar att ge oss god, smakrik mat och så mycket vi ville äta. Alltid snyggt upplagt i varma kärl.  Maten svalnar annars fort på 5100 möh, där vi hade vårt basläger.”

”5 stjärnor till Dorje! Kan inte bli bättre!”

”Imponerande varation, gott och snyggt!”

När Dorje inte gör smakrika underverk i våra basläger, så bor han med sin fru och son i Lukla.

_______________________________________________________________

Nima Tendu Sherpa – Klättersherpa Nima Tendu Sherpa

Nima Tendu är ett av våra säkra kort uppe på topparna.  Det är bland annat han som ser till att våra rep är väl förankrade och att allt går så smidigt som möjligt under våra toppbestigningar. Han bor i den trevliga byn Dingboche som ligger precis vid foten av det som anses vara världens vackraste berg – Ama Dablam! Nima Tendu har deltagit i nio Everestexpeditioner och stått på toppen av världens högsta berg hela fem gånger!  Han har dessutom fler spännande berg i bagaget.  Har man tur kan man lirka ur honom några spännande klätterhistorier om man smiter in i personalens kökstält på kvällarna.

_______________________________________________________________

Mingma Tsering SherpaMingma Tsering Sherpa – Klättersherpa

Mingma har arbetat med Saran i många år och är redan vid relativt unga år veteran i Himalaya. Också han kommer från byn Dingboche och har vuxit upp med Himalayas mäktiga toppar runt knuten. Mingma har varit på flera Mount Everest expeditioner, samt är expert på de olika ”trekking topparna” runt om Everest. Mingma är en spindel på bergsväggen och hans rutin sprider ett lugn över hela baslägret!