Vad tycker andra om Hi On Life’s team?

 

Maria Everest CircuitEverest Circuit, en resa jag valde utifrån Hi On Lifes beskrivning; ”En av våra mest krävande vandringar, men i gengäld blir du rikligt belönad”.

Jag kan säga att jag hade HÖGA förväntningar inför resan. För att sammanfatta mitt omdöme: Hi On Life levererade långt över mina förväntningar!

Jag kom ner från berget med helt nya erfarenheter och upplevelser jag inte visst fanns. Jag var HIGH ON LIFE!!!

Maria Falk, Stockholm
Everest Circuit
Oktober, 2015

_______________________________________________________________

 

ta med barnen på en vandring i Nepal - Anna, Folke, Ivar & Jarl

Kan man ta med barnen på en vandring i Nepal?
Ja, med Hi On Life var det inga problem!

Vackra Annapurnabergen, byar, floder, hängbroar, risfält under skörd och framför allt vänliga människor.  Barnen välkomnades med öppna armar.

Alla i teamet var så engagerade, lyhörda och roliga att umgås med. Jarl hyrde häst i 5 dagar, det fungerade utmärkt!  Stolta stod vi på toppen av Poon Hill 3 210 möh. Trötta och nöjda spelade vi kort med teamet på kvällarna. Jag ser framför mig ryggarna på barnen, hand i hand med sherpa eller guide, räknandes trappsteg på nepalesiska.

Att få visa barnen vad en dagsvandring innebär, i den miljön, med de människorna var helt enkelt fantastiskt!

Tack för en mycket väl organiserad resa!

Anna, Folke 11år, Ivar 9 år och Jarl 7 år
Family Trek Annapurna Foothills
Oktober 2013

_______________________________________________________________


Tina AnnapurnaI Göteborg är jag bosatt = 0 möh, så jag var lite spänd inför hur det skulle vara på högre höjder.

Visst kändes det och det blev långsamma uppåtstigningar, hjärtat hamrade snabbare och jag var tvungen ta det lite långsammare men varför gå snabbt och skynda på DÄR?

Ibland var jag lite avundsjuk på ortsbefolkningen som i flip-flop och tunga korgar på ryggen klarade av stigningarna så mycket lättare.

Det var dock värt varenda minut av anstränging, så vackert!

Fjälltoppar, odlingar, skogar, en oerhörd variationsrikedom och mångfald av naturen, ålderdomliga odlingsmetoder och vänlighet. Och min lilla grupp som bestod av mig och guiden, blev vänligt bemötta överallt och min guide kände till alla rastplatser, lodges och var de godaste matställena var. En fantastisk tur i Annapurna, från Kande till Birethanti. I januari är det betydligt färre folk som vandrar och det kändes så häftigt att vandra i det ostörda och storslagna. Detta var min första och definitivt inte den sista resan i Himalaya med Hi On Life.

Tina Elf, Göteborg
Annapurna Special, januari 2013

______________________________________________________________

img_7029Hög på det höga livet med Hi On Life!

Från det jag första gången snubblade in på Hi On Lifes hemsida var jag såld. Jag läste och läste, och allt lät jättebra. Fastnade direkt för företagets framtoning –  personligt, etiskt, miljövänligt mm. Kände direkt att jag inte behövde titta på några fler arrangörer – skulle jag vandra i Nepal med en grupp så skulle det bli dem!   Jag tvekade kring att vandra ensam, försöka hitta sällskap, eller ansluta till grupp – allt har för- och nackdelar. Jag är SÅÅÅÅ glad att jag bestämde mig för gruppvandring och Hi On Life!   Från stöd i förberedelser, pepp från Christina att jag som 54-åring visst skulle klara av detta!, välkomnandet på flygplatsen, jättefina hotell i Kathmandu och de bästa, mysigaste lodgerna längs Everest-leden, extraarrangemang efter trekken – ALLT fixade de galant. Men det bästa var förstås de fantastiska guiderna som gjorde vandringen oförglömlig!  Superprofessionella, kunniga om allt, varma, personliga, stöttande – och alltid med glimten i ögat.   Många både djupa samtal och glada skratt!   Jag är så glad att min kondis inte var den bästa så att jag ofta hamnade sist – för då fick jag ju umgås med guiderna mer!   Jag hade INTE nått mitt mål, Kala Pathar, om det inte varit för Bikram!  Alla i teamet var otroligt vänliga, varma och hjälpsamma på alla sätt – så TACK Bikram, Nima, Birkasi, Utam och Ek, Dui, Tin, Char, Pach och Chha J. Och tack Christina för att du fick mig att tordas ge mig in på detta!   Känslan att dag efter dag, mil efter mil, traska runt i de vackraste, mest spektakulära, omgivningarna i världen… helt obetalbart!   Himalaya är så vackert på alla bilder – det är INGENTING mot vad det är i verkligheten! Så till dig som funderar på att åka och vandra i Himalaya – åk, och åk med HiOnLife!

Om Mani Padme Hum,

Susanne Bernhardsson, Göteborg
Everest Base Camp okt/nov 2012

_______________________________________________________________

Stella & StaffanHej Christina och Hi On Life,

Nyss hemkomna från vår andra Himalaya-resa kan vi bara konstatera att det kunde inte ha varit bättre.  Den här gången ville vi upp till Everest Base Camp och Kala Pathar och så tänkte vi försöka toppa med att klättra upp på Island Peak; en riktig expedition med stegjärn och isyxor.

Hi On Life gjorde ett toppenjobb på alla sätt.  Vi blev väldigt väl mottagna och informerade i Kathmandu.  Vandringarna, upplägget och acklimatiseringen var kanon.  Alla lodger var trivsamma och bra.  Vi gillade ”knack knack, morning tea?” varje morgon innan frukost.  Huvudguiden och de övriga guiderna var mycket kunniga och informerade väl inför de olika etapperna.  De höll även ett öga på de som kanske inte mådde tip-top hela tiden.  Kändes bra.  Dessutom skrattade de ofta och gärna.

Hur det gick för oss med Island Peak? Jodå, det var jobbigt – men det gick!  All in.

Vi rekommenderar mycket gärna Hi On Life till alla som vill vandra eller klättra i Nepal.

Glada hälsningar,
Stella och Staffan Käll, Älmhult
Island Peak Expedition, oktober 2011
_______________________________________________________________

Carina AhlqvistWe never know how high we are
Till we are called to rise;
And then, if we are true to plan,
Our statures touch the skies.
”Emely Dickenson”

Thank you Hi On Life for inviting me to touch the skies!

Det som får oss att växa är  – när vi åstadkommer något utöver det vi tidigare trodde om oss själva rent fysiskt. Att bestiga Island Peak var inte en ”walk in the park”.  Saran, Dorje, Nima, Dill och alla bärare och klättersherpor i Hi On Life gjorde denna utmaning möjlig genom professionalism och bred erfarenhet.  Teamet har möjligjort min resa och visat på kompetens och beslutsamhet oavsett om det handlat om kunskap om bergen, hälsa, byarna, vilka lodger som ska väljas, vilken mat vi säkrast äter eller val av utrustning.  Dygnet runt och med ett leende på läpparna har Hi On Life teamet ställt upp till 100% och gjort det möjligt för mig att förverkliga en livsdröm.

Det som får oss att växa är  – när våra värderingar förändras, vi inser vad som är viktigt i livet och tillåter att ge detta större utrymme i våra liv.  Jag har fått erfara sherpornas inställning till livet och den glädje och ”compassion” som är riktlinjen för hur dessa fantastiska människor möter livet.  Livsglädjen kan inte varken köpas i prylformat genom pengar eller uppnås genom att maximera allt vi ska hinna med i ”görandets värld”.  Det handlar om att växa i ”varandets värld”.  Resan med Hi On Life och hela teamets inställning till livet återspeglar detta och har för alltid gjort ett intryck i min livsåskådning på ett djupare plan.

Jag rekommenderar Hi On Life helhjärtat för bred professionalism, enormt engagemang och hjärtat på rätt ställe – Keep smiling!

Carina Ahlqvist, Stockholm
Island Peak Expedition, oktober 2011
_______________________________________________________________

Dear Christina and Saran!mats__ake

Having now returned to Sweden and slowly started to digest the fantastic adventures we have experienced in the Himalayas we would like to thank you and your team for some unforgettable days together! For an excellently organized trekking tour and for your friendly and yet professional way of guiding us to such achievements! We would recommend Hi On Life to anyone who asked for our opinion!

Your sincere friends,
Mats Jirander, Billdal & Åke Stråberg, Hovås
Everest Base Camp Trek, October 2011
_______________________________________________________________

Britt RingströmStort tack för en intressant och givande vandring bland gudomligt vackra berg och färgstarka byar. Även om vi inte nådde vårt mål fick vi ut mycket av resan. Inte minst beroende på hur ni lagt upp den så att vi fick kunskaper om människor, religion, kultur och sedvänjor. Det var berikande att bo som vi gjorde på de lodger ni valt ut. Det kändes som vi kom nära och fick en fin inblick i sätt att tänka och leva som ligger långt från vårt eget.

Vi uppskattade er kunnighet om såväl natur, djur och människor liksom de sunda värderingar med vilka du och Saran leder företaget. Ni lever som ni lär ut och det kändes genuint. Vi uppskattade de möjligheter era Sherpas och bärare får att lära sig och utvecklas.

Jag kände mig hela tiden väldigt trygg med Sarans starka engagemang. Han är kunnig och väldigt informativ när det gäller vad som är viktigt att tänka på då man är på hög höjd.

Med vänliga hälsningar,
Britt Ringström, Stockholm
Everest Base Camp Trek, 2011

_______________________________________________________________

Emma DrottI våras åkte jag till Nepal för att gå upp till Everest Base Camp. Min resarrangör hette Hi On Life och lever mer än väl upp till sitt namn. Det jag skriver nu gäller både rent fysiskt men också mentalt…

Jag gjorde mitt livs resa och blev helt klart hög på livet! Jag måste framhålla att de fantastiska arrangörerna, guiderna, sirdarna och den lokala befolkningen i Himalaya var de som gjorde att jag kan säga så idag. Den kommunikation som startade direkt då vi tog kontakt med arrangören visade på proffessionalism, hängivenhet, respekt och kärlek till det de arbetar med. Från start kände jag mig trygg i vad som skulle hända under resans gång och ungefär vad jag kunde vänta mig att möta. De vyer, samtal, känslor och fysiska ansträngningar som resan bjöd på, gav mig möjligheten eller kanske beordrade mig att tänka, tänka om, värdera, omvärdera, dra slutsatser och ta beslut som omfattar de viktigaste och mest omvälvande i mitt liv.

Tack Saran och Christina!  Tack Nima, Ohm, Dill och alla andra som gjorde stora, avgörande och värdefulla avtryck i mitt liv!

 

Varma kramar
Emma Drott, Stockholm
Everest Base Camp Trek, 2010

_______________________________________________________________________________

Yoga Trek- Hi On Life April 2010

On behalf of myself and the yoga girls, we would like to thank Saran and his team for the wonderful adventure they took us on. The sites for yoga were perfect with a fantastic breath taking view each day. The trek was a walking meditation in itself. We really tapped into the local village life on this journey. We called Saran ” Saran Irwin” as he has a great love for all creatures great and small. His knowledge was endless, his laughter contagious and his consideration and compassion for others overwhelming. Sarans team took great care of us and our belongings. They sang to us, playing volleyball, oversaw our food being cooked to make sure it was safe, brought us a herbal tea first thing to our room in the morning before yoga and shared many jokes with each other. They made us feel like a family. We are already planning the next trek with his company ”Hi On Life”.

Jill Wills, Yoga instructor
Yoga Trek, April 2010

_______________________________________________________________

Hi On Life!Dan fyndar skor pa Tibetanska marknaden i Namche

Detta är ett namn som förpliktigar och jag har fått förmånen att få kontakt med dess reseledare och arrangörer; Christina och Saran. Första gången för två år sedan och sen förra året, då jag och min son beslöt oss för att prova turen till Everest Base Camp. Vi fick bra hjälp med information genom hemsidan som vi läste från ”pärm till pärm”. Under vår planering så fick vi även anledning att kontakta Christina flera gånger med en mängd frågor. Hon är en fantastisk människa med ett tålamod som jag beundrar! När vi väl kommit fram så förstärktes intrycket av en god stämning, samt ett gott samarbete mellan guiderna Saran och Christina. Under vandringen var vi som en enda stor familj. Alla fick sina problem och behov uppmärksammade och hjälpta med, mycket tack vare ”doktor Saran” som har en stor väska med läkemedel som han har med sig hela tiden.

Vandringen var en upplevelse som jag varmt kan rekommendera, det kändes att guiderna både visste och ville ge vad vi vilsna vandrare behövde. Efter detta äventyr kommer jag att återvända till nästa med ett stort förtroende för alla som hjälpte till. Med andra ord – de lyckas verkligen med sin slogan ”Hi On Life”! Så om ni vill få känslan utan ”tillsatser” – res med dessa!

Dan Ageland, Grebbestad
Everest BC, 2009

_______________________________________________________________

”Hionlife gör så att drömmar går i uppfyllelse!img_19801

Dom tar en med till platser som man tidigare bara drömt om att få uppleva. Dom gör så att varje liten detalj blir en fantastisk upplevelse i sig. Allt ifrån att plocka färska havtorn från taggiga buskar längs vägen, till att mitt i natten bege sig av mot toppen. Utrustad med pannlampa, storskor och isyxa. Efter mötet med dom fantastiska nepalesiska människorna, den annorlunda kulturen och dom häpnadsväckande vyerna som Himalaya erbjuder, känns det som livet har fått en ny mening. Det är inte utbildning och materalistiska saker som tar en framåt i livet. Utan det är nya upplevelser där man testar sina gränser och klarar av något man tidigare aldrig kunnat tro att man ska klara. Hionlife gör – med sina ödmjuka och erfarna guider, fantastiska sherpor och bekväma upplägg – allting möjligt!”

Emelie Andersson, Töcksfors
Island Peak Expedition, 2009 och 2010

_______________________________________________________________

tn_solukhumbu-08-615Hi team mates and friends! What an amazing expedition to summit Island Peak! Thanks to our guide Saran, team leader Christina and climbing buddies Ola, Freddie and Per (my roomy!!!). Also to Sarans fantastic team – Nima, Nima (lead climbing sherpa), Hari, Om and the rest of the boys!!! It was well organised and most of all great fun. Rock on!

Paul Swettenham, New Zealand.
Island Peak Expedition, 2008

_______________________________________________________________

TiinaThanks to Saran & crew for a great trek!

Our trek from Lukla to EBC was a great experience and gave me a lot of good memories. Hard work and rewarding views makes it to a great vacation. You had a good way of solving upcoming situations along the trek so it felt safe to travel with you and your crew.

Good luck with your coming treks and climbing adventures.
I am looking forward to join your treks again.

Tiina Åkesson, Landskrona
Everest BC, 2007

_______________________________________________________________

 

Dan med världens högsta topp bakom sig! Foto:Dan EkstromTack för en helt underbar expedition som jag kommer att ha med mig resten av livet (och förhoppningsvis blir det fler). Så proffsigt och bra ni gjorde allt! Jag är mycket imponerad av både dig Christina och Saran som personer och upplägget på hela resan.

Dan Ekström, Malmö
Everest BC & Island Peak Expedition, 2009

_______________________________________________________________

img_4387I went on a 16 day Rejola’ Pass Trek with Saran and Christina, and I can honestly say it was the best thing I’ve ever done. The scenery was absolutely breathtaking. The people amazing. Saran and his team took fantastic care of us and encouraged us all the way. You felt like part of a family – not just another number as on some of the bigger companies I’ve done trips with. We went off the beaten track and did some camping which was awesome – good to get off the ” trekking highway” and the food Nima and the boys cooked in camp was unbelievable. I just didn’t want to leave!!! Now looking at the photos – I just have to work at getting back there.

Karyn Wilson (alias K2), Australia
Renjo La, Gokyo Lakes and Ama Dablam BC, Nov 2008

_______________________________________________________________


Robert BacskayGick en tre veckors tur med Christina som tog oss över Renjo La passet, Gokyo och vidare in på Everest ‘highway’ till EBC/ Khala Pathar. En helt fantastiskt ordnad resa av människor som verkligen älskar detta land och dess berg. De känner alla teahouse-ägare oavsett hur avlägsna de ligger likaväl som bergen som omger dem. När man färdas med sådana människor lär man sig oerhört mycket om kultur, seder och berg(!) som gör att detta land alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta. Allt är dessutom mycket välorganiserat med bra mat, boende och hög säkerhet. Jag rekommenderar starkt.

Robert Bacskay, Stockholm
Everest Circuit, december 2008