Varför Hi On Life?

I Hi On Life’s resor ingår i stort sett ALLT. Det som tillkommer är kostnader för ev. godis, läsk och alkoholhaltiga drycker, souvenirer, samt viss mat under vistelsen i Kathmandu. Vi vill att våra gäster känner sig väl omhändertagna från första till sista stund och ger er därför service därefter.

När ni anländer till Kathmandu står vi på flygplatsen och tar emot er. Ofta är man trött efter en lång flygresa och att anlända till Kathmandus smått kaotiska flygplats för att på egen hand ta sig till sitt hotell kan kännas som en riktig utmaning. Vi har därför valt att möta upp vid flygplatsen och skjutsa våra gäster till hotellet och se till så att incheckning mm går smidigt. Vi bjuder på en trevlig välkomstmiddag med nepalesisk underhållning och tar er också med på en sightseeing till några av Kathmandus mest spännande och sevärda platser.

tn_img_2575

I Kathmandu har vi en genomgång av vandringen, stämmer av utrustning samt går igenom allmänna hälsotillståndet på deltagarna. Vi informerar också om höjdsjuka och hur man lättast undviker den.

Under vår vandring, där vi har ett maxantal av 12 personer, så har vi bärare som hjälper till med packningen. När ni kommer till Nepal så får ni en rejäl dufflebag (denna får ni behålla) som ni packar med det ni vill ha med på vandringen. Detta gör det enklare för våra bärare. Vi vill att ni packar max 12 kg, då maxvikten för våra bärare är 25 kg. Under vandringen så bär ni själva en enkel dagsturssäck där ni kan ha förstärkningsplagg, vatten och kamera. Ofta behöver man starta dagen med 2-3 kanske 4 liter vatten och på 4000 meter så brukar det kännas betydligt tyngre, än vad man är van vid från havsnivå. Tanken med att man inte bär all sin egen packning, är självklart att vandringen ska bli mer bekväm. Vi vill att våra gäster ska njuta maximalt av turen – de allra flesta tycker att det är tungt och en rejäl utmaning även utan packning!

tn_img_1426

På lodgerna väljer ni fritt från menyn. Vi brukar rekommendera att man vid middag tar en soppa till förrätt och sedan en varmrätt. All vätska som man kan få i sig är viktig då man är på hög höjd. Det underlättar enormt för acklimatiseringen.

Under vandringen går det som sagt åt en hel del vatten. Vi förser våra gäster med kokat vatten en till två gånger om dagen. Då har ni möjlighet att fylla upp alla era vattenflaskor. Då vi värnar om naturen så föredrar vi att man dricker kokat vatten i stället för vatten på flaska. Vattenflaskorna i Nepal är nämligen ännu inte återvinningsbara. Vi har dessutom alltid en SteriPEN med oss som renar vatten på ett par minuter – Rent vatten ska alltid finnas tillgängligt!

tn_img_12841

Många tycker att det är tufft att vandra på över 3000 meter och de allra flesta känner av höjden. Vårt program är planerat så att alla ska hinna acklimatisera sig, men en del gör det långsammare än andra och då är det viktigt att guiden har goda medicinska kunskaper. Vi har ett rejält apotek med oss vilket är en självklarhet hos alla seriösa arrangörer! Kanske behöver ni medicin mot höjdsjuka eller någon typ av antibiotika för att i huvud taget kunna ta er ned till lägre höjd där professionell läkarvård kan erbjudas. Vårt team har stor erfarenhet och kunskap. I Everest regionen är vår ledare Saran känd som ”läkaren” och tillkallas ofta av andra grupper och vandrare. Vi har både puls- och syremätare som vi använder för att testa våra gäster regelbundet. På så sett upptäcker vi om det skulle bli några större förändringar.

Hi on life - I våra resor ingår i stort sett ALLT

Varm sovsäck och dunjacka brukar ta stort utrymme i resväskan och det kan kännas svårt att få med sig all packning på de 20 kg som är tillåtet på flighten ned till Nepal. Kanske ska man inte heller resa hem direkt efter vandringen utan fortsätta mot varmare breddgrader? Vi har valt att förse våra gäster med varm sovsäck med tillhörande fleece innerlakan samt en varm dunjacka. Det ger oss också en garanti för att alla har tillräckligt bra utrustning.

Åter i Kathmandu väntar två nätter på hotell och tid för ev. shopping och mer sightseeing innan vi avslutningsvis skjutsar er tillbaka till flygplatsen och tar farväl. Vi brukar ofta gå ut tillsammans en av kvällarna för att avnjuta en avskedsmiddag och fira den lyckade vandringen eller bestigningen. Det brukar bli ett trevligt avslut på resan.

tn_img_17591

.

Vi svarar gärna på de frågor och funderingar ni har om våra vandringar och expeditioner och rekommenderar gärna passande resor efter era specifika önskemål.

Vi ses!