Hej! Hur har du det? Sitter du hemma framför datorn och drömmer om att få ge dig ut på äventyr? Själv har jag de senaste dagarna befunnit mig i Darjeeling, Indien för att förbereda vårens vandring i området. Det har varit strålande sol och inte ett moln på himlen under min vistelse, vilket tydligen är mycket ovanligt för den här tiden på året. Samma dag som jag lämnade Darjeeling löd löpsedlarna: ”Rekordväder i Darjeeling!” Min vanliga tur   😀

Darjeeling är en fantastisk stad som ligger på en drygt 2400 meter hög ås strax söder om Himalayas vita toppar. Vyerna av världens tredje högsta berg, Kangchenjunga, är hänförande. En morgon gick vi upp klockan 04:00 för att ta en bil upp till Tiger Hill – En fantastisk utsiktsplats varifrån man kan skåda Kangchenjunga, Lhotse, Mount Everest, Makalu – alla över 8000 meter samt en massa andra storslagna toppar i vacker soluppgång. Inga foton i världen kan återspegla vad vi fick beskåda den morgonen, det måste upplevas!

Under tiden Indien var Brittisk koloni blev Darjeeling en populär bostadsort för engelsmännen vilket syns tydligt på arkitekturen. Staden har flertalet vackra och ståtliga skolor, vilka fortfarande i dag är dyra internatskolor för rika indiska pojkar och flickor.

Nu har jag återkommit till Siliguri vilket ligger ca 6 mil söder om Darjeeling. Dunjackan har jag packat ner igen och mina indiska klänningar och sandaler kommer sig väl till pass här i deras svala vinter (svensk sommar). Siliguri ligger precis i utkanten av Indiens största skog. Ni vet, den som Mowgli och Baghera från Djungelboken huserar i. Från takterassen ser jag den väl, det är bara en liten teodling emellan vårt hus och den stora djungeln där både tigrar, pytonormar och elefanter lever. För ett par år sedan sa fick de jaga bort 16 stycken vildsinta elefanter från den lilla gatan vi bor på. Överalt finns viltstängsel à la Indien – riktigt högt elstängsel – för att hålla elefanterna borta från bostadsområdena. Elefanterna är dock så smarta att de rycker upp små träd och slänger över staketet så att de sedan lätt kan kliva över. Förutom djungeln så finns här världens förnämsta teplantager. Har man aldrig besökt en teodling är det väl värt ett besök! Nu ska jag brygga en kopp Darjeeling te!

Varma hälsningar från Indien

Christina
Guide och expeditionsledare
Hi On Life Adventures

Rådhuset i Darjeeling

S:t Johns Church

Himalayan Mountaineering Institute

En av Darjeelings vackra skolor

Soluppgång från Tiger Hill

Solens första strålar på världens tredje högsta berg, Kangchenjunga

Hi On Life's lokala guide, Saran, vid Tiger Hill

Minnesmonument i Darjeeling

Vi tog självklart en tur med "Himalayan Toy Train" som är listat som världesarv

Fantastiska vyer under tågresan!

Det prestigefulla pojkinternatet S:t Pauls, Darjeeling

Hi On Life's guide Christina, där hon trivs som bäst, bland vita toppar!

En kommentar till “På äventyr i Indien”

  1. Benny Ottosson skriver:

    Åhhhh! Så underbart vackert! Tack för text & bild.

    Hälsa Saran!

    Kram Benny

Lämna en kommentar