Expeditioner i Himalaya

Nepal har varit den ultimata destinationen för bergsklättrare och äventyrslystna sedan 1950. I Nepal finns åtta av världens fjorton toppar över 8000m. Förutom dessa giganter finns ett flertal så kallade ”Trekking Peaks”. De mest populära av dessa kan du bestiga tillsammans med Hi On Life; Island Peak 6 189m, Lobuche Peak 6 119 m. och Mera Peak 6 476 m.

De här topparna klarar man vanligtvis av att bestiga om man har god fjällvana och är en erfaren vandrare. Man ska dock vara införstådd med att en bestigning av en topp i Himalaya kräver att man är rejält stark både fysiskt och mentalt. Topparna är inte tekniskt svåra men kräver att man använder stegjärn, yxa och fasta rep. Har man erfarenhet från att använda sådan utrustning sedan tidigare är det självklart ett stort plus.

Expiditioner Nepal - Himalaya

Professionella expeditioner

Hi On Life har även professionella klätterexpeditioner på sitt program. Dessa expeditioner leds av Saran Subba och hans team av erfarna sherpor.

På programmet  finns Putha Hiunchuli, Ama Dablam, Cho Oyu, samt Mount Everest (South East Ridge). Kontakta oss för mer information.

Climbing in the Himalayas