Mount Everest – Top of the World!

Mount Everest med sina 8.848 möh är världens högsta berg. Det har fascinerat människor sedan slutet av 1800-talet och intresset har inte avtagit nu, dryga hundra år senare. Den 29 maj 1953 så bestegs Mount Everest för första gången av Sir Edmund Hillary och Sherpa Tenzing Norgay. De klättrade genom Khumbu Icefall och Western cwm och vidare upp för Lhotse Face för att sedan nå toppen via den sydöstra kammen. Detta är vad som i dag kallas ”Normal Route” och är den mest populära vägen upp till Mount Everests topp.

Mount Everest

På Hi On Life’s Everest Expedition kräver vi att du tidigare har bestigit berg på minst 7 000 möh då samtliga expeditionsmedlemmar kommer att få delta aktivt i bestigningen.  Vi har dock ett starkt team av sherpor, erfaren expeditionsledare, expeditionsläkare, kommunikationstält, samt utmärkta kockar både i baslägret och i läger två. Vi håller med utrustning av högsta kvalité och sköter all logistik till och från Kathmandu och Mount Everest basläger. Du ska kunna lägga allt fokus på själva bestigningen!

Everest Expedition - Climbing Everest

Med Hi On Life har du möjlighet att själv lägga upp ditt program. Kanske är du rutinerad och vill hålla ett högre tempo? Kanske behöver din kropp lite längre tid på sig för att acklimatisera sig? Tempot bestämmer du!
Vi låter dock ingen bestiga Mount Everest helt på egen hand utan förser varje klättrare med en klättersherpa som kommer vara din partner på berget.

Vandra mount everest

Boende: Lodge/camping
Antal dagar: 72
Max höjd: 8 848 möh
För att delta i Hi On Life’s Everest Expedition krävs att du är en mycket erfaren alpin klättrare. Vi kräver tidigare bestigningar från minst en 7000+ meterstopp.

Pris: 48.950 USD

Vi tar nu emot bokningar för april 2018

.Everest Camp

Drömmer du om att få stå på toppen av Mount Everest men känner att du saknar erfarenhet? I vårt program finns allt från enklare så kallade ”Trekking Peaks” till avancerade 8 000 meterstoppar. Vi hjälper dig gärna att utvecklas till en erfaren alpinist så att du kan nå ditt mål!

Detaljerad resebeskrivning
För en vandring till Mount Everest Basläger läs mer här!