Chitwan National Park

Royal Chitwan National Park är en av Nepals största nationalparker. Parken är med på UNESCOS Världsarvslista och har i över 30 år erbjudit fantastiska djungeläventyr.  Här finns 68 olika däggdjur, 56 olika kräldjur och över 500 fågelarter! Har ni tur kan ni på nära håll få se Krokodiler, Noshörningar, Pytonormar, Leoparder och Bengalisk Tiger. Här finns hela 22 stycken utrotningshotade fågelarter så som; Bengalflorikan, Kejsarörn och Smalnäbbad gam. Parken är hem till både världens största däggdjur; vilda elefanter och världens minsta däggdjur; Dvärgnäbbmus!

I morgondimman kan man även njuta av de fantastiskt vackra påfåglarna och har man tur kan man få se en kramgo Läppbjörn.

Chitwan national park

Vi har 2 stycken alternativ på boende. Ett standard och ett lite lyxigare.

Priser, normal standard:
Chitwan 2 nätter: 250 USD
Chitwan 3 nätter:  350 USD

Priser, högre standard:
Chitwan 2 nätter: 450 USD
Chitwan 3 nätter: 550 USD

I priset ingår transport i bil/jeep, samt helpension och alla program tex djungelsafari, kanotfärd, fågelskådning.

När ni kommer från er vandring så passar det bra att sova en natt i Kathmandu eller Pokhara, resa till Chitwan dagen därpå och ha er sista natt i Kathmandu dagen innan ni flyger hem.

Liten paragliding 

Pokhara

Om ni inte har besökt staden Pokhara under er vistelse så kan vi varmt rekommendera att kombinera Chitwan med ett par dagar i underbara Pokhara.  Där bor ni på lyxigt hotell, strosar längs med strandpromenaden, äter på mysiga restauranger och njuter av vyer av palmer framför snöklädda 8000-meterstoppar. I Pokhara finns det mycket att se och göra.  Det går bra att hyra kajaker och cyklar och vill man segelflyga eller prova på Paragliding vid foten av Himalaya är detta rätta stället! Eller så kan man bara njuta av den lilla vackra staden, delta i något av alla yogapass som erbjuds eller botanisera bland stans alla bokhandlar.

Vårt paket Chitwan – Pokhara ser ut så här:

  • Bil från Kathmandu till Chitwan
  • Chitwan
  • Efter förmiddagens aktiviteter bil till Pokhara
  • Pokhara
  • Pokhara
  • Bil till Kathmandu

I priset ingår transport i bil/jeep, 2 nätter och 3 dagar med helpension i Chitwan inklusive alla program; tex djungelsafari, kanotfärd, fågelskådning. I Pokhara ingår 3 nätter med frukopå Hotell Barahi med frukost.

Poolhuset på Hotel Barahi

Hotel Barahi, Pokhara

Bor gör ni på trevliga Hotel Barahi som ligger mitt i stan, ett stenkst från strandpromenaden, men ändå lugnt och skyddat.  Deras trädgård och pool är en riktig oas.

Pris: 375 USD utöver det Chitwanalternativ du valt.