Vandringsresor i Nepal

Vandra i Everest/Solo Khumbu med Hi On Life

Mount Everest, Lhotse och Ama Dablam! Färgstarka böneflaggor som slår i den friska vinden, munkarnas sång som sipprar ut genom klostrens väggar, leende människor, gyllene tempel, klangen från jak-karavanernas bjällror och blommande Rhododendronskogar – du kommer på alla sätt känna att du är långt ifrån vardagen hemma i Sverige.

Den 29 maj 1953 kom Sir Edmund Hillary och sherpan Tenzing Norgay som första män upp på toppen av världens högsta berg. Kanske har du, liksom många andra världen över, fantiserat om Mount Everest och fascinerats av bilder och berättelser därifrån. Följ med oss på en oförglömlig vandring i Hillarys och Norgays fotspår.

Stigarna har inte förändrats nämnvärt fast än att det har gått över 50 år. Vandringen till Mount Everest Base Camp går genom Khumbudalen där det mytomspunna sherpafolket lever. På vägen får du bekanta dig med toppar som Ama Dablam, Thamserku, Lhotse och Pumori. Att vandra upp till Mount Everest Base Camp är ett äventyr som aldrig låter sig glömmas!

Nepal Resa

Vandra i Annapurna med Hi On Life

Annapurnamassivet är storslaget och har blivit rankat som en av de absolut vackraste vandringarna man kan göra. Blommande Rhododendronsluttningar och tropiska skogar blandas med glaciärsjöar och vitklädda 8000-meters toppar. Annapurna 1, Dhaulagiri och Machapuchare följer dig längs med leden. I anslutning till massivet så ligger den lilla och gemytliga staden Pokhara. Den är belägen vid en vacker sjö och är betydligt lugnare än Kathmandu.

Annapurna regionen har ett flertal höga toppar varav ”Annapurna 1” är 8 091 m.ö.h. och världens tionde högsta berg. Det anses vara en av de absolut svåraste 8000-meters topparna, men var ändå den första 8000-meters toppen att bestigas. Året var 1950 och det var av en fransk expedition. Det skulle dock ta ytterligare 20 år innan nästa lyckade bestigning. Fram tills i dag är det inte mer än dryga 100 personer som har lyckats att bestigit Annapurna 1.

”Bergsgudarnas Sal” är bara en av platserna där man får uppleva storheten i dessa berg. Du kommer garanterat att känna dig liten på jorden i denna dal!