Hej på er!

Efter vår bestigning av Kala Pathar i går så traskade vi ner igen och kom fram hit till Dingboche vid 15-tiden.  Här i Dingboche så bor vi på en av Khumbudalens mysigaste lodger som drivs av härliga Sonam Sherpa och hans söta fru.  De är veteranerna i byn och har en av de första lodgerna som öppnades här.  Den är dock nyrenoverad så varma fina rum och en härlig matsal möttes vi av när vi kom fram efter en rätt lång vandring från Gorak Shep.

Vi kommer att sova här i två nätter för att vila upp oss ordentligt innan vi går ut till Island Peak basläger.  Vandringen ut till Chukkung som vi skulle gjort i dag är nämligen så pass kort att vi kan slå ihop den med morgondagens vandring ut till baslägret.

Här på lodgen har vi träffat tre trevliga svenskor som vi har umgåts med en del, så vår grupp av svenskar har vuxit till 10 personer för ett par dagar.  De ska också ut till Island Peak men ska först upp till Everest BC.  Vi önskar dem stort lycka till!

Här i Dingboche har vi även återförenats med Zulu.  Han mår bättre och vår ”slavdrivare” 😎 Saran har skickat upp honom på en acklimatiseringstur tillsammans med Anand. Det vore nämligen toppen om Zulu kunde få lite mer höjd i sig, innan vi ska ge oss ut till Island Peak.  Vi hoppas att han når 5000 meter i dag – då blir hans bestigning av IP mycket lättare.  Är man sjuk är det viktigt att vilar, vilket gjorde att det var bättre att han stannade i Pheriche medan vi andra gick upp till EBC och Kala Pathar.  Hans chanser för att nå toppen av Island Peak är dock fortsatt goda!

När vi lämnar Dingboche i morgon bitti kommer det att bli tyst ifrån oss under några dagar.  Det brukar inte vara teckning vid Island Peak så nu får ni helt enkelt avvakta tills vi kommer tillbaka hit till Dingboche – om allt går enligt planerna – den 16 oktober.

Lite kort om vad som ligger framför oss:  I morgon går vi till baslägret och stannar där i två nätter.  I övermorgon tar vi det bara lugnt, äter och dricker så mycket vi kan och känner lite på klätterutrustningen.  Saran och våra sherpor kommer nämligen att sätta upp fasta rep på berget intill och ha en genomgång av all utrustning och hur klättringen kommer att gå till väga. Den 14 oktober kommer vi att gå upp till High Camp efter lunch. Där äter vi middag och sover några timmar innan vi runt 02-tiden den 15:e väcks för att göra den slutliga pushen mot toppen.  Efter bestigningen går vi ner till Base Camp där vi firar på kvällen innan det är dags att packa ihop allt och bege oss ner till Dingboche igen den 16:e.

Vi hoppas och tror att vi återkommer med glädjande nyheter och fantastiska bilder den 16:e

VIKTIGT att veta är dock att vi har en extradag på oss att bestiga toppen om vädret skulle bli dåligt, samt att det kan vara så att internet ligger nere när vi kommer tillbaka till Dingboche – Bli alltså INTE oroliga där hemma om ni inte hör något just den dagen.  Vi återkommer så snart vi kan!

Allt gott från oss här i Nepal och håll nu tummarna för att allt ska klaffa!
Hälsar Island Peak Coffee Expedition 2011 🙂

P.S. Nu har vi uppdaterat våra tidigare inlägg med nya bilder – gå gärna bakåt i bloggen och se vad vi har sett!

På väg tillbaka till Dingboche

Mot Dingboche!

Ama Dablam bland molnen

Åter på gröna ängar!

Kia framför huset i sagan...

Lhotse målad i guldfärg av kvällssolen. Taget härifrån Dingboche

6 kommentarer till “Vilodag i varma sköna Dingboche!”

 1. Magnus Sälgö skriver:

  Baslägret enligt spoten lagt ut på Google Earth karta

  http://goo.gl/Sp16m

 2. stareck-weille yvonne skriver:

  Onskar er all lycka med topp bestigningen och ser framemot nar jag far ta del av det aventyret! Maktiga natur bilder och ni ser sa underbart lyckliga ut! (och som om ni endast gatt en liiten tur i plattmarken;) Take care!

  Mvh Yvonne

 3. Magnus Sälgö skriver:

  Klockan 7 svensk tid kom dom till Chukkung dvs lunchtid. Kollar vi på Mount Everest webkamera så är det soligt och fint.

  http://www.evk2cnr.org/WebCams/PyramidOne/current.jpg

  ”Det finns en glädje med de stiglösa skogarna.,
  Det finns en förtjusning med de ensamma stränderna.
  Det finns ett samhälle där ingen inkräktar.
  Vid det djupa havet och med musik i sitt vrål.
  Jag älskar inte människan mindre, men naturen mer.”
  Lord Byron

 4. Magnus Sälgö skriver:

  En vilodag också för oss här hemma.

  Så för att ha något att göra så laddade jag upp spåret från Kias spot och gruppen har nu ung gått 6 mil. Gjort 5632 höjdmeter och gått nedför 3963 meter

  Se bild från Google Earth med denna info efter det spår som laddats upp ung. http://goo.gl/E1Cg8

  Jag laddade även upp en del av Christinas bilder med spåret så ni kan se var bilderna togs
  http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=1323130

  och slutligen ni som kör Google Earth så kan man lyfta in spåret och flyga runt bland bergen 😉
  http://www.everytrail.com/downloadKML.php?trip_id=1323130

  Känns nästan som man måste åka dit för att kolla att det stämmer 😉

 5. Marianne Blomberg skriver:

  Otroligt vackra bilder vi får hela tiden, låter som allt funkar som det ska och det är klart vi håller tummarna att resan fortsätter så. Hoppas ert vackra väder håller i sig. Stor lycka till nu när ni går vidare.

  Mvh Marianne Blomberg

Lämna en kommentar