Posted on: 07 Mar 2012

Hej från Kathmandu!

För ett par dagar sedan kom Hi On Life’s första gäster för säsongen.  Rune är veteran – han kom till Nepal första gången på 70-talet med buss från Turkiet och sedan dess har han varit här två gånger till, men för hans dotter Felicia och hennes väninnor Micaela & Elona är det första gången.

De har fått ett antal dagar på sig att bara insupa atmosfären här i Kathmandu och har bland annat fått uppleva festivalen Holi!  Under Holi så sprutar nepaleserna ner så många de kan med vatten och färg.  Våra svenskar lyckades inte undvika varken vattnet eller färgen 🙂  Så här såg de ut när de kom till Hi On Life’s kontor härom dagen!

Väl avtvättade så gott det gick så var det dags att gå igenom programmet för deras vistelse och all utrustning.  Rune och tjejerna kommer att vandra från Jiri till Lukla, vidare till Namche och ut till Island Peak som de kommer att göra ett toppförsök på i början av april.  Efter Island Peak så blir det en tur till Mount Everest BC och ner via Gokyo.  En rejäl trip och entusiasmen var stor när de fick prova storskorna, selarna och sina Hi On Life dunjackor.

Men, först ska de få titta på Pokhara ett par dagar!  Dit bär det av i övermorgon tillsammans med Hi On Life’s guide Christina.

Prov av utrustning!