Posted on: 07 Dec 2009

Namaste!

Här kommer en hälsning från Nepal och Himalaya!

2009 börjar närma sig sitt slut och julen står för dörren. Det är dags att julstöka, dricka glögg, baka pepparkakor och sist men inte minst köpa julklappar. Vet du vad du ska ge dina nära och kära och är det kanske dags att ge sig själv en riktigt speciell klapp?

Vi på Hi On Life Adventures är extra generösa så här före jul och erbjuder 150 USD (dryga 1000 kr) rabatt på samtliga resor under 2010, detta om ni bokar före den 31 december.

Vill ni ge en extra givande julklapp i år, så får ni chansen via vårt skolprojekt i byn Thade!

Under en av höstens vandringar 2009 så fick vi möjlighet att besöka våra sherpor Om och Hari’s hemby – Thade. Byn ligger strax söder om Solo Khumbu i Okhal Dunga distriktet, långt från alla turistleder. Vårt besök i byn var en mycket speciell upplevelse och gav oss en fantastisk inblick i det som brukar kallas “Real Nepal” – Det riktiga Nepal – Det Nepal man inte ser på de klassiska lederna till Everest.

När vi fick besöka byns enda skola kände vi att vi verkligen kunde göra nytta!

Skolans tre klassrum är så små och så enkelt inredda att många elever får stå under lektionerna eller sitta på det kalla jordgolvet. Det finns minimalt med fönster vilket innebär att rummen är oerhört mörka. De hade en svart tavla i två av de tre små rummen och för att ge er en uppfattning av hur små rummen är så kan vi berätta att vår deltagare Troy kunde röra vid främre och bakre väggen samtidigt i klass ett’s klassrum och klass två och tre’s klassrum var inte mycket större. 25 barn går i denna skola som invånarna själva har byggt för att deras barn ska ha möjlighet att studera.

Gå gärna in på Thade School Project där du kan läsa mer om projektet samt se bilder.

Om man vill ge bort en del av ett klassrum, en svart tavla eller något annat som kan passa i en skola, i julklapp till nära och kära så kommer deras namn självklart att uppmärksammas i skolans lokaler. Kom ihåg – i ett så fattigt land som Nepal så gör varenda krona stor skillnad!

Vi hoppas kunna ge en fantastisk ”julklapp” till byn Thade och deras härliga barn – En fin och funktionell skola och en bättre framtid!

God Jul till er alla och varmt välkomna till Nepal,

Hi On Life Adventures