Posted on: 01 Nov 2012

Hej där hemma! Nu är det hög tid att ni får höra hur hösten har varit. Höstens första Expedition till Putha Hiunchuli tog Hi On Life’s grupp upp på hela 7 246 möh och äntligen fick berget bestigas av en svensk!  Joakim Ander från Karlstad blev nämligen förste svensk upp på toppen!  Det tycker vi är roligt och är något vi är väldigt stolta över! Den 30 september drog nästa expedition igång och det var en combo-klättring av Mera Peak och Island Peak!  Den 16 oktober vajade Hi On Life’s flagga på toppen av Mera Peak 6 476 möh och med i gruppen fanns Stockholmaren och återkommande Hi On Life resenären Anders Sjöberg som en dryg vecka senare även stod på toppen av Island Peak 6 189 möh. Så var det dags för höstens efterlängtade Yogavandring! Den 7 oktober flög vi till mysiga staden Pokhara och dagen därpå började vår vandring.  Vi hade äran att få ha Roshani Adhikary som vår yogainstruktör – en underbar tjej – uppväxt i USA av nepalesiska föräldrar och nu gift och bosatt i Kathmandu.  Med pangväder, fantatisk yoga och en personkemi som om vi hade handplockat deltagarna så fick vi en “once in a lifetime” upplevelse! Den 21 oktober flög höstens familjevandring upp till Lukla och spenderade åtta härliga dagar i Everestregionen.  Mats och Marina och deras barn Linda (18) och David (13) vandrade upp till Tengboche där de fick se Himalayas giganter – inklusive Mount Everest – på riktigt nära håll. Enligt dem, en vandring med intressanta möten och fantastiska vyer. Den 22 oktober flög vår Everest Base Camp/Island Peak grupp till Lukla och den 30 oktober stod samtliga 10 deltagare på toppen av Kala Pathar.  Susanne Bernhardsson som redan i Namche skrev: 

“Allt är fantastiskt!!!! Bikram o Nima är så gulliga o duktiga o allt är toppen!!!! /Susanne”

firades med sång uppe på Kala Pathars 5 545 möh då det var hennes födelsedag och väl nere i Dingboche igen så blev det tårtkalas!

I dag har vår Island Peak grupp vandrat ut till Island Peak basläger där de kommer att spendera ett par dagar innan de kommer att gå upp till High Camp och därifrån bestiga toppen och vi håller nu tummarna för att alla ska nå toppen – troligtvis den 4 november.

Vi ska försöka få fram lite kort när våra kameror kommer tillbaka men kan bjuda på ett par från vår Yogavandring och från Everest BC/Island Peak turen.  Håll till godo så länge, så kommer det fler vid senare tillfälle!

Allt gott från Himalaya

Yoga i vackra Ghandruk
Everest Base Camp & Island Peak gänget på acklimatiseringstur i Namche! Martin, Emese, Erik, Lena, Kjell, Maria, Susanne, Martin, Petter & Stig!
EBC och IPE på vägen upp till Tengboche
EBC och IPE på vägen upp till Tengboche
Glada miner utanför klostret i Tengboche, 3 870 möh