Posted on: 15 Jan 2011

Hej!

Här kommer en uppdatering om vårt projekt i Thade.

Phu – att ha kontakt med myndigheter i Nepal är inte det lättaste!  Det går trögt med vårt skolprojekt – trots att  det nu  skulle behöva gå snabbare än någonsin.  Skolan är nämligen i så dåligt skick att den enda läraren de hade, har lämnat byn och nu står skolan tom. Den har helt enkelt stängts!

De äldre barnen har börjat i en skola TVÅ timmars vandring från Thade och de mindre barnen går hemma utan undervisning.  Vi har fått in en hel del pengar men inte tillräckligt för att sätta igång ett bygge, samt att pappersarbetet med de nepalesiska myndigheterna går i snigelfart.

Vi jobbar vidare med allt det praktiska och juridiska, samt gör vårt bästa för att samla in mer pengar till vårt konto på Hjärta till Hjärta .  Vi vill så gärna hjälpa barnen i den här byn.

Strax före jul så skickade vi med vår sherpa Harri ett parti tygblöjor och andra nödvändigheter, såsom talk och barnolja till de mindre barnen i byn.  Det är vanligt att mammorna använder sina gamla sarees (klänningar) till blöjor, vilket ofta skaver och ger barnen utslag.  Det var en liten gåva men otroligt uppskattad!

Vi tackar alla er som stöttar projektet i Thade och uppmuntrar er andra att hjälpa oss förverkliga barnens dröm om en skola i deras egen by.

/Hi On Life Adventures