Posted on: 12 Sep 2010

Intervju med Helen Aidla, Hestrahelen

Hej Helen,
Du är en av de som stöttar vårt skolprojekt i Thade, hur kommer det sig?

Jag bruka kolla in HiOnLife och vad som händer nere i Nepal, det väldigt roligt att följa era äventyr. Vid ett av de tillfällena såg jag att ni hade filmat en liten sekvens från skolan i Thade och lagt ut på er blogg.
Jag tycker att var vi än befinner oss i världen så skall barn ha rätt att gå i skolan. Men nu vet man ju att det inte är så överallt. Kan man hjälpa till med en peng, så kommer man långt på det.

I stället för presenter till din 40-årsdag så önskade du dig att dina vänner skulle stötta projektet i stället, hur kom du på den idén?
Många av mina vänner och släktingar undrade vad jag ville ha i 40 års present och det enda svar jag kunde ge var “jag vet inte”.  Men sen så började jag tänka i nya banor. Kanske man skulle satsa lite på välgörenhet – det var då det slog mig att jag kunde önska mig pengar till detta projekt! Sagt och gjort så sa jag, senare när folk frågade mig igen, att jag önskade mig pengar till skolprojektet Thade i Nepal.

Hur reagerade dina vänner på på din önskan?
Jag tror att de flesta reagerade väldigt positivt. Det var något annorlunda och nytt. Många ville se hur det såg ut i Nepal, så jag lämnade ut er hemsidas adress där man kan läsa om projektet. Många av våra vänner har barn, så de blev nog lite förvånade över hur skolan i Thade såg ut. Jag hörde att många ville skicka med papper, pennor, kritor med mera men som jag förstod av er, så var det enklaste sättet att sätta in pengar på Hjärta till Hjärtas 90-konto. Eftersom det handlar om barn på andra sidan jorden och barnen härifrån Hestra såg hur det såg ut där och kunde jämföra deras klassrum och skola mot hur Thades skola ser ut, så tror jag att det skulle betyda mycket för dem att pengarna kommer fram på ett bra sätt och att de kan följa projektet.

Din insamling resulterade i flera tusen kronor, hur känns det?
Oj, blev det så mycket!  Ja det är alltid roligt att kunna hjälpa till på ett eller annat sätt. Samtidigt vet jag och alla som skänkte pengarna till skolprojektet att det kommer att göra gott för hela byn. Skulle jag få tillfälle att åka till Nepal, skulle jag gärna besöka skolan!

Stort tack Helen för din insats!