Tibet är det mystiska landet som ligger på världens högsta och största platå, 2,1 miljoner km² stor. I söder stöttas den av världens högsta bergskedja – Himalaya och i väster ett näst intill lika mäktigt massiv – Karakoram. I dessa bergsmassiv ligger världens alla fjorton 8000-meterstoppar.

Tibet brukar kallas världens tak och ligger på, inte bara den högsta och största, utan kanske även den vackraste platån i världen. Här befinner du dig mitt bland världens högsta berg, böljande slätter med betande jakar, glittrande turkosa sjöar, färgsprakande kloster och uråldriga bosättningar. Tibets storslagna landskap ger en känsla av lugn i själen och man blir lätt uppslukad av “nuet” – Livet hemma får helt enkelt inte plats bland alla intryck.

 

 

Utöver det makalöst vackra landskapet bjuder detta hemlighetsfulla land på en rik och intressant kultur med spännande historia.

Lhasa är kontrasternas stad – supermoderna bostadskomplex samsas med historiska byggnader och uråldriga traditioner. Det känns som att befinna sig i två tidsåldrar samtidigt! 

Sedan 1951 är Tibet ockuperat av Kina och Tibets ledare Dalai Lama (Tenzin Gyatso) leder sin exilregering från Dharamsala i Indien.

Följ med på en resa till ett område som inte lämnar någon oberörd! Du kommer få oförglömliga upplevelser med dig hem i bagaget.

 

 

Tibet Packages

 • Tibet Yoga Retreat

  • Antal Dagar: 12
  • Gradering: Lätt
  • Maxhöjd: 4 000 möh

  Följ med på en exklusiv yogaretreat i Tibet! Finn ro bland världens högsta berg, smaragdgröna sjöar och urålderlig kultur. Vår Tibet Yoga Retreat erbjuder dig en unik möjlighet att få kombinera världens mest storslagna natur med att få praktisera yoga och meditation under professionell ledning. I dagens samhälle är det många som lider av stressrelaterade problem.…

 • LHASA & MOUNT EVEREST BASE CAMP

  Tibet, Lhasa & Mount Everest Base Camp

  • Antal Dagar: 15
  • Gradering: Medel
  • Maxhöjd: 5 300 möh

  Tibet är världens högsta platå med en genomsnittlig höjd på 4 300 möh. Skyddad av stora bergskedjor både i norr, söder och väster, är det ett av världens minst befolkade områden. Den autonoma regionen Tibet – även kallat det mystiska Shangri-La, har fångat folks faschination i århundraden. Upptäcksresande och Äventyrare Flera av världens stora upptäcktsresande…

Other Destinations