Har du redan bestigit en Trekking Peak och känner dig redo för en lite större utmaning?  

Här har vi tre stycken toppar som är de perfekta stegen vidare om du drömmer om 8000 meter. De skiljer sig dock ganska rejält från varandra.  

Ama Dablam

Ama Dablam är drömberget för många tenkiska alpinister, då det anses vara den bästa klipp/is/snö bestigningen som man kan göra i Asien. Berget ligger mitt i Khumburegionen, ett stenkast från Mount Everest.

Putha Hiunchuli

Putha Hiunchuli ligger i Dolpo – ett av de vackraste områdena man kan hitta i Nepal. Dolpo var stängt för turister fram till 1989 och än i dag krävs ett specialtillstånd för att besöka området. Putha Hiunchuli är den sjunde toppen i Dhaulagiri kedjan och heter egentligen Dhaulagiri VII. Det är en tekniskt enkel topp – men den höga höjden gör bestigningen till en rejäl utmaning!

Lhakpa Ri

Lhakpa Ri ligger i Tibet precis bredvid världens högsta berg Mount Everest – så nära att man faktiskt delar basläger med Everestbestigarna. Under en expedition till Lhakapa Ri får du alltså förutom att bestiga en unik 7000-meterstopp, se Everest “up close”, samt besöka faschinerande Lhasa. Lhakpa Ri är rent tekniskt sätt på samma nivå som Putha Hiunchuli.

 

 

6500-7000 meter

 • package putha hiunchuli

  Putha Hiunchuli

  • Antal Dagar: 34
  • Gradering: Mycket utmanande
  • Maxhöjd: 7 246 möh

  Putha Hiunchuli – Dhaulagiri VII – 7 246 möh Hi On Life’s deltagare fick äran att, september 2012, placera första Svenska flaggan på toppen av Putha Hiunchuli och nu vill vi att fler svenskar ska få uppleva känslan att bestiga detta spännande 7000-metersberg. Putha Hiunchuli är den västligaste toppen i Dhaulagiri massivet och kallas även…

 • package ama dablam

  Ama Dablam

  • Antal Dagar: 34
  • Gradering: Mycket utmanande
  • Maxhöjd: 6 856 möh

  Ama Dablam – 6 856 meter över havet! Många klättrares dröm, att få bestiga Ama Dablam, finns nu inom räckhåll! Hi On Life var först på den svenska marknaden med att erbjuda en bestigning av denna fantastiska topp i Himalaya. Ama Dablam anses av många vara världens vackraste berg och hon skäms inte för sig,…