Välkommen till Drakens rike Bhutan, högt uppe i östra Himalaya! I detta lilla kungadöme som många kallar ”Det sista Shangri-La”, finner du subtropiska slätter, skogsklädda vidder, snötäckta 7000-meterstoppar och glaciärer.

Här finner du ett folk som mäter välfärden i GHP (Gross National Happiness Index) i stället för det klassiska BNP. Detta introducerades av landets fjärde kung redan på 1970-talet, då han ansåg att bruttonationallyckan är viktigare än bruttonationalprodukten.

Genom åren har Bhutans monarker outtröttligt arbetat med att utveckla landet och för att noga balansera den ekonomiska tillväxten med social utveckling, miljömässig hållbarhet och kulturellt bevarande.  Bhutans regering kan numer tillhandahålla fri utbildning och fri sjukvård till sina medborgare. Samtidigt är försäljningen av tobaksvaror förbjuden och rökning i allmänna utrymmen är ett bötesbrott.

Bhutan är världens enda land med Buddhism som statsreligion och religionen har ett starkt inflytande i kulturen och vardagslivet. Landet rymmer många kloster och religiösa monument.

Till skillnad från många andra asiatiska länder så ligger Bhutan i framkant när det gäller miljön och under 2016 så kunde de stoltsera med att var det enda landet i världen som är koldioxidnegativt. Landet genererar 2,2 miljoner ton koldioxid per år, men deras skogar (72% av landets yta) binder mer än tre gånger den mängden. Dagens kung, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, har beslutat att Bhutan aldrig ska ha mindre skog än att det täcker 60% av landets yta.  När kungaparet fick sitt första barn 2016 så firade de med att plantera 108,000 träd i landet.

”Varje planta innehåller en bön och goda tankar från den som planterar den, om att Kronprinsen, precis som träden, växer upp till en frisk, stark, vis och omtänksam varelse.”  Tenzin Lekphell, Eventkoordinator.

Detta fascinerande lilla land såg sin första turist 1974 och öppnade upp för tv och internet 1999.

Än i dag så tas endast ett begränsat antal turister emot varje år. Kommer du att vara en av dem?

Bhutan Packages

 • Bhutan, Darjeeling och Sikkim- Himalayas juveler

  • Antal Dagar: 23
  • Gradering: Medel
  • Maxhöjd: 4 200 möh

  Detta äventyr tar dig med på en resa till östra Himalaya och dess “juveler” – Darjeeling, Sikkim och Bhutan. Saran Subba, Hi On Life’s grundare, har vuxit upp i Darjeeling och spenderat mycket tid med att utforska de här delarna av Himalaya och har nu satt ihop en resa med de absolut bästa guldkornen. Saran…

 • Bhutan, The Last Shangri La

  • Antal Dagar: 13
  • Gradering: Lätt
  • Maxhöjd: 3 700 möh

  Den här resan tar dig med till Bhutan – Drakens Rike, högt uppe i östra Himalaya! I detta lilla kungadöme som många kallar ”Det Sista Shangri-La”, finner du subtropiska slätter, skogsklädda vidder, snötäckta 7000-meterstoppar och glaciärer. Hi On Life’s resa ger dig möjlighet att utforska både bhutanesernas spännande livsstil och landets vackra natur.  Vi börjar…

Other Destinations