• Är Hi On Life Adventures ett Svenskt Företag?

  Hi On Life Adventures Pvt. Ltd är ett Nepalesiskt, statligt erkänt företag med medlemskap i de organisationer som ansvarar för turism i Nepal;  NTB (Nepal Tourism Board), TAAN (Nepal Trekking Agents Association) och NMA (Nepal Mountaineering Association). Hi On Life Adventures Pvt. Ltd är även licensierad resebyrå under Ministeriet för Turism och Kultur, samt under Nepals Luftfartsverk.

  Hi On Life Experience är vårt systerföretag i Indien som arrangerar våra resor i Indien. Även detta företag är en licensierad resebyrå under Ministeriet för Turism i Indien.

  Saran Subba driver de båda företagen.

  Hi On Life Adventures är även namnet på vår Enskilda Firma i Sverige för Turism- och Bokningsservice. Ansvarig för Hi On Life Adventures i Sverige är Emelie Andersson

 • Hur bokar jag min resa?

  På varje resas sida, samt i kalendern finns en knapp som heter "Boka". På bokningssidan fyller du i alla uppgifter, samt bifogar de obligatoriska dokumenten och skickar in till oss. Vi bekräftar inom kort att vi har fått din bokning! Tiden före resan så finns Hi On Life till för dig. Tveka inte att ringa eller maila om du har frågor och funderingar. Glöm inte att mycket nyttig information även finns på våra hemsidor!

 • Hur går betalningen till?

  Resans betalning sker vid två tillfällen. En bokningsavgift på 10% av resans pris skall betalas till Hi On Life senast två veckor efter det att man anmäler sig till resan. Bokningsavgiften är inte återbetalningsbar. Resterande belopp skall vara Hi On Life tillhanda senast 45 dagar innan avresa. Vi skickar alla våra fakturor på mail.

 • Vad händer om jag måste avboka min resa?

  Vid avbokning 31 – 45 dagar före avresa återbetalas 50% av resans kostnad.

  Vid avbokning 30 – 16 dagar före avresa återbetalas 25% av resans kostnad.

  Vid avbokning 15 dagar före avresa eller senare återbetalas 0% av resans kostnad.

 • Avbeställningsskydd?

  Ja, vi hänvisar till Gouda Reseförsäkring för köp av avbeställningsskydd.

 • Behöver man försäkring?

  Ja!  Det är av yttersta vikt att du har en bra reseförsäkring. Även om säkerheten är stor på våra resor så kan man alltid stuka en fot eller råka ut för andra olyckshändelser. Vi kommer att begära uppgifter om försäkringsbolag och försäkringsnummer från dig innan vandringens/expeditionens start, men  vad din försäkring täcker är du själv ansvarig för! Tänk på att din försäkring måste täcka vandring/klättring för den aktuella höjden, olycksfall, sjukdom och eventuell transport vid sjukdom (helikopter och/eller flyg). För en bra reseförsäkring rekommenderar vi: Gouda Reseförsäkring.  TIPS!  Oavsett försäkringsbolag är det alltid bra att maila dem en beskrivning på vad du ska göra och beskriva vad du vill att försäkringen ska täcka, så att du genom deras svar får ”svart på vitt” att din försäkring täcker det du önskar.

 • Visum

  Visum krävs för alla våra resor. Detta gäller för de olika länderna:

  -Nepal. Visumet till Nepal får du vid ankomsten till landet.  På flygplatsen finns det automater där du får fylla i en visumansökan digitalt, den tar även ett digitalt foto av dig. När du har fyllt i allt (du kommer behöva information från ditt pass och dina flygbiljetter) får du ett kvitto som du tar med dig till en disk där visumet betalas. Betalningen görs i USD eller Euro. Det sista momentet är att få sitt visum stämplat i passet, vilket sker vid diskarna på väg ut från ankomsthallen. Ett turistvisum till Nepal för 15 dagar kostar 30 USD, för 30 dagar kostar det 50 USD och för 90 dagar kostar det 125 USD. Som turist kan du max få visum för 150 dagar per år.

  -Tibet. Då samtliga av Hi On Life's resor till Tibet utgår från Nepal så kommer vi hjälpa till med ett gruppvisum och visumkostnaderna ingår i resans pris.  OBS!  Ditt kinesiska visum måste vara utfärdat vid den Kinesiska ambassaden i Katmandu. Om du har en visering som utfärdats på annan plats, anses den ogiltig. Tänk på att du även behöver införskaffa visum till Nepal på våra Tibetresor!

  -Indien. För ett så kallat E-visum till Indien får man betala dryga 1000 kronor och det gäller i 60 dagar och tillåter att man lämnar landet och kommer tillbaka en gång under sin visaperiod. Visumet ansöker man om hemma i Sverige. Aktuell information hittar du på Alla Visum eller på India Visa Application Centre in Sweden.

  -Bhutan. Turistvisum till Bhutan kan endast beställas via licensierade researrangörer i Bhutan. Hi On Life Adventures partner i Bhutan kommer att ordna ditt visum. Det du måste göra är att skicka en skannad kopia av ditt pass och passfoton i förväg till oss. När din ansökan väl har godkänts så skickas en kopia av viseringen till dig för att du ska kunna resa in i landet. Vid ankomsten till Bhutan måste du visa upp ditt pass, ha med dig 2 passfotografier, samt  20 USD för att få viseringsmärket i passet.

 • Pass

  På alla resor krävs ett giltigt pass som räcker minst 6 månader efter hemkomsten. Observera att många tullar är mycket noggranna med att passet ska vara i perfekt skick!

 • Flyg

  I våra priser ingår inte någon flygresa ner till Nepal eller Indien. Vi rekommenderar Qatar Airways för resor till Kathmandu och Delhi. De har korta flighter, ger bra service och håller koll på bagaget!

 • Svårighetsgrader

  Våra vandringar kräver bra fysik men man behöver absolut inte vara någon elitidrottare. Vi rekommenderar att man har bra grundkondition och det är ett stort plus om man dessutom har erfarenhet från kuperad terräng. Vi har delat in våra vandringar i "Lätt / Medel / Tuff vandring / Mycket tuff vandring" Där de "mycket tuffa vandringarna" ofta bjuder på flertalet höga pass, kanske kräver tältning och pågår ofta längre än de andra vandringarna.

  För våra expeditioner krävs mer. Vi har delat in våra expeditioner i "Utmanande" och "Mycket utmanande". Till våra ”Trekking Peaks” (6000 meter) som är markerade som "Utmanande" bör du ha tränat regelbundet under minst ett halvår. Har du vana från alpin klättring är det bra, men det är inget krav. För samtliga av våra toppar bör du vara rejält stark, både fysiskt och mentalt. Att bestiga en topp i Himalaya – stor som ”liten” är en enorm påfrestning som man bör vara väl förberedd inför. Luras inte av namnet ”Trekking Peak” – Det betyder nämligen inte att du kan vandra upp för dem!

  För våra högre toppar som är markerade som "Mycket utmanande" så krävs stor alpin vana då det innebär att berget över 7000 meter, eller att det är ett tekniskt svårt berg. Det kan även betyda både högt och tekniskt.

  Här kan du läsa mer detaljerat om våra svårighetsgrader.

  Slå gärna en signal så kan vi tipsa om en resa som passar just dig!

 • Behöver jag vaccinera mig?

  Vi rekommenderar ett grundskydd med Hepatit A och B, samt stelkramp. Många väljer också att ta drickvaccinet Dukoral mot Kolera och turistdiarré. Om du ska vandra på hög höjd i Indien, Nepal, Bhutan eller Tibet så rekommenderar vi att inte ta vaccin mot Malaria då Malariavaccin tar bort effekten av höghöjdsmedicin. Dessutom är det mycket ovanligt med mygg på höga höjder. Om man ska på djungelsafari så brukar Japansk encephalitis rekommenderas. Ta med ditt vaccinationskort till en vaccinationscentral och berätta om vilken resa du ska på, så får du säkert bra hjälp!

 • Måste jag ta med mig ett förstahjälpen-kit

  Ett litet kit med strepsil, nässpray, plåster, vätskeersättning, huvudvärkstabletter och solskyddsfaktor är bra att ha med sig.  Självklart måste du även ta med den medicin du eventuellt tar regelbundet. Vi har dock alltid en rejäl sjukvårdsväska med oss med det mesta som kan behövas under din resa.

 • Hur mycket pengar behöver jag under vandringen?

  En fråga som beror helt på hur köpglad du är och vilken vandring/expedition du ska på, men här kommer några ungefärliga priser. Vi har tagit Everestregionen i Nepal som exempel: Wifi - ca 60 kr. Dusch - ca 30 kr. Öl - ca 60 kr. Snickers - ca 25 kr. Extra te utöver det vi förser dig med - ca 15 kr/ kopp. Souvenirer om du vill köpa med dig något ??  Så, ungefär 100 kr/dag brukar räcka. Tar du med 200/dag så borde du definitivt vara på den säkra sidan. Valutan du tar med dig på vandringen är den som gäller i respektive land. Eventuell dricks till bärare och sherpor tillkommer.

 • Hur mycket bagage kan jag ta med mig på vandringen?

  På våra vandringar så får du en dufflebag av oss som du packar alla dina prylar i, förutom det du vill ha med dig i din dagturssäck. Dufflebagen får väga 12 kg, detta är inkluderat sovsäck, fleeceinnerliner till sovsäcken och tjock dunjacka. Det brukar inte vara några problem att få med sig allt man behöver inom ramen på 12 kg. Flygen till Lukla, Jomson etc har en maxvikt på 15 kg, = dufflebag och dagsturssäck tillsammans.

   

 • Var kan jag förvara mitt extra bagage?

  Under din vandring så kan du lämna kvar det du inte behöver på hotellet i Kathmandu/Pokhara/Delhi/Leh/Lhasa. De har bagagerum där det står säkert. Det går alltså fint att resa ner med en vanlig resväska som du lämnar kvar på hotellet med dina extrakläder i och så packar du allt du ska ta med dig på vandringen i din nya dufflebag.