Hi On Life Adventures – experter på Himalaya

1998 kom Saran, en ingenjörsstuderande 24-åring, till Kathmandu för att vidga sina vyer efter studier i Kolkata. Saran tog jobb som tekniker på Otis Elevator. Men, född och uppvuxen i Darjeeling, vid foten av världens tredje högsta berg, Kanchenjunga, så lockade snart höjder som ingen hiss i världen kunde ge honom. Längtan till bergen blev överväldigande och han tog jobb som guide på ett av dåtidens främsta trekkingföretag. I Himalaya kom Saran till sin rätt! Hans intresse för människor, i kombination med breda kunskaper inom natur, kultur, medicin och klättring, gjorde Saran till en given ledare och han blev snart en av företagets mest populära guider.  2004 lämnade han sin anställning och grundade trekkingföretaget Questropics Adventures. 

Christina sade redan som fyraåring att hon ville bestiga Mount Everest och åka pulka ut för. Men, studier i bla Turism och arbete med internationella utbytesprogram gjorde att det skulle ta nästan 25 år innan hon trampade sina kängor på leden upp mot Mount Everest basläger. 

Det blev kärlek vid första ögonkastet! Christina kände sig genast hemma i Nepal och på lederna i Himalaya.  Everestregionen blev snabbt hennes andra hem och Sherpafolket hennes familj.

2007 träffades Saran och Christina och på toppen av Island Peak så tog de beslut om att de tillsammans ville ägna sina liv åt att dela med sig av sina smultronställen i Himalaya till andra bergsmänniskor.  Och så var Hi On Life Adventures grundat!

 

Vårt lilla familjeföretag har vuxit under åren och människor från hela världen har vandrat och klättrat med oss.  Självklart ligger gästerna från de nordiska länderna oss extra varmt om hjärtat då Christina ursprungligen kommer från Sverige. Då vi själva inte kan få nog av att vandra och klättra, så passar vi gärna på att prova nya leder under mellansäsongerna och kan på så sätt ständigt utöka vårt reseutbud med unika vandringar, långt bort från de vanliga lederna.

Vi har under åren i Nepal handplockat våra guider och sherpor för att ge våra gäster den absolut bästa upplevelsen, oavsett om det är en tuff klätterexpedition eller en kulturell vandring.  Vi har genom åren blivit ett tight team och tillsammans skapar vi en härlig Hi On Life-familj! Så, när du reser med Hi On Life Adventures, så reser du med mer än bara ett företag – du reser med vår familj!