FAQ och resevillkor

Hur bokar jag min resa?
Skriv ut och fyll i den anmälningsblankett som du hittar under “Kontakt” i huvudmenyn här på hemsidan. Tiden före resan så finns Hi On Life till för dig. Tveka inte att ringa eller maila om du har frågor och funderingar. Glöm inte att mycket nyttig information även finns på våra hemsidor!

Hur går betalningen till?
Resans betalning sker vid två tillfällen. En anmälningsavgift på 250 USD skall betalas till Hi On Life senast två veckor efter det att man anmäler sig till resan. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar. Resterande belopp skall vara Hi On Life tillhanda senast 45 dagar innan avresa.

Vad händer om jag måste avboka min resa?
Vid avbokning 31 – 45 dagar före avresa återbetalas 50% av resans kostnad.
Vid avbokning 30 – 16 dagar före avresa återbetalas 25% av resans kostnad.
Vid avbokning 0 – 15 dagar före avresa eller senare återbetalas 0% av resans kostnad.

Avbeställningsskydd?
Ja, vi hänvisar till Gouda Reseförsäkring för köp av avbeställningsskydd.

Behöver man försäkring?
Ja!  Det är av yttersta vikt att du har en bra reseförsäkring. Även om säkerheten är stor på våra resor så kan man alltid stuka en fot eller råka ut för andra olyckshändelser. Vi kommer att begära uppgifter om försäkringsbolag och försäkringsnummer från dig innan vandringens/expeditionens start, men  vad din försäkring täcker är du själv ansvarig för. Tänk på att din försäkring måste täcka vandring/klättring för den aktuella höjden, olycksfall, sjukdom och eventuell transport vid sjukdom (helikopter och/eller flyg). För en bra reseförsäkring rekommenderar vi: Gouda Reseförsäkring.  TIPS!  Oavsett försäkringsbolag är det alltid bra att maila dem en beskrivning på vad du ska göra och beskriva vad du vill att försäkringen ska täcka, så att du genom deras svar får ”svart på vitt” att din försäkring täcker det du önskar.

Visum
Visum krävs för alla våra resor. För Nepal och Tibet införskaffas visumet vid ankomst till respektive land:

-Nepal. Ett turistvisum till Nepal för 15 dagar kostar 25 USD, för 30 dagar kostar det 40 USD och för 90 dagar är avgiften 100 USD. Som turist kan du max få visum för 150 dagar per år.

-Tibet. Då alla resor till Tibet utgår från Nepal så kommer Hi On Life Adventures hjälpa till med ett gruppvisum. Visumkostnaderna ingår i resans pris.

-Indien. För ett turistvisum till Indien får man betala 652 kronor och det gäller i 6 månader. Visumet ansöker man om här hemma i Sverige på Indiens ambassad. Aktuell information hittar du på Indian Embassy

Pass
På alla resor krävs ett giltigt pass som räcker minst 6 månader efter hemkomsten. Observera att många tullar är mycket noggranna med att passet ska vara i perfekt skick!

Flyg
I våra priser ingår inte någon flygresa ner till Nepal eller Indien. Vi rekommenderar Qatar Airways för resor till Kathmandu och Delhi. De har korta flighter, ger bra service och håller koll på bagaget!

Svårighetsgrader
Våra vandringar kräver bra fysik men man behöver absolut inte vara någon elitidrottare. Vi rekommenderar att man har bra grundkondition och det är ett stort plus om man dessutom har erfarenhet från kuperad terräng.

För våra expeditioner krävs mer. Till våra ”Trekking Peaks” (6000 meter) bör du ha tränat regelbundet under minst ett halvår. Har du vana från alpin klättring är det bra, men det är inget krav. För samtliga av våra toppar bör du vara rejält stark, både fysiskt och mentalt. Att bestiga en topp i Himalaya – stor som ”liten” är en enorm påfrestning som man bör vara väl förberedd inför. Luras inte av namnet ”Trekking Peak” – Det betyder nämligen inte att du kan vandra upp för dem!

För våra högre toppar krävs stor alpin vana.

Slå gärna en signal så kan vi tipsa om en resa som passar just dig!

För beställning eller mer information tveka inte att höra av er!
Email: info@HiOnLife.se
Besök även Hi On Life Adventures engelska hemsida www.HiOnLifeAdventures.com