Posted on: 06 Oct 2011

Namaste!

En kort hälsning från oss härifrån Pangboche. Igår lämnade vi Namche och vandrade till Tengboche. Där gjorde vi ett besök i klostret innan vi fortsatte ner till Deboche. Vi valde att bo i Deboche då de har en jättefin lodge där – helt sprillans ny! Stor och rymlig och mycket varmare än lodgerna i Tengboche. Vi kom fram vid 17:00 tiden. Saran och sherporna bjöd på desert efter middagen – Äppelkaka – Mums!

I dag så är vädret strålande!! Vi har njutit varenda sekund; av värmen, av vyerna och av det trevliga umgänget. Nu har vi precis stannat på en av Khumbus bästa restauranger – Pangboche Bakery – för att äta lunch. Man brukar få vänta bra länge på maten, men det brukar det vara värt! Den som väntar på något gott… Tex en Dal Bhat 🙂

Överallt runt om i Nepal så går man just i dag till sina föräldrar eller till den äldste i byn för att få en så kallad “tikka” en röd prick i pannan, samt en slant pengar. Det är en av traditionerna i den Hinduiska festivalen Dashain. Våra bärare och sherpor kom till Saran och sade att eftersom de är långt från sina familjer så ville de bli välsignade av Saran i stället. Saran är ju däremot inte Hindu men vår guide Anand har lovat att hålla i ceremonien. Detta kommer att ske nu under lunchpausen så att vi alla får se hur det går till.

Efter lunch har vi max ett par timmar innan vi når Pheriche – hoppas att vädret håller i sig!

Alla mår bra. Niklas har en aning ont i halsen men Saran har lovat att han ska få gurgla i kväll så blir det nog bra till i morgon igen. I Pheriche stannar vi två nätter.

Tack för alla glada hälsningar här på bloggen – det uppskattar vi mycket!

Allt gott hälsar,
Kia, Niclas, Fredrik, Fredrik, Zulu, Niklas, Janne, Saran & Nima med team