Posted on: 21 Nov 2017

Om möjlighet finns så försöker jag alltid att få leda säsongens Everest Circuit vandring då det är en av mina absoluta favoritvandringar!  Den har tvekslöst allt man kan önska sig under en vandring i Himalaya och blir alltid en succé bland våra gäster!

Höstens vandring var lite speciell för mig då det var 10-årsjubileum för mig i Everestregionen.  Kan knappt förstå var tiden har tagit vägen…  

Vi hade en härlig grupp med sju svenskar och en australiensiska! Vi vandrade som vanligt upp till vackra Namche, Sherpornas huvudstad och därifrån vidare till Thame. Thame är en vacker liten by som kanske är mest känd som Tenzing Norgay födelseort.  När vi lämnade Thame svängde vi av mot Tibet och gick upp till Lungden. I Lungden bodde vi i två nätter för att acklimatisera oss till höjden och gjorde en fin acklimatiseringstur ovanför vår lodge.

Sen var det dags för Renjo La passet!  Vi lämnade vår lodge strax före klockan 05 på morgonen med pannlampor och varma dunjackor.  Vi nådde alla passet och vi hade fantastiska vyer över Himalaya från toppen!

Efter Renjo La sov vi en natt i Gokyo innan vi vandrade tillbaka ut på Everest High Way via Phortse och Upper Pangboche. 

Vi fortsatte vår vandring upp till Everest Base Camp och Kala Pathar innan det var dags att vända neråt igen. På vägen ner så besökte vi Saran i Ama Dablam Base och gruppen fick känna på expeditionsliv – Helt klart en av höjdpunkterna under vår vandring!  Resan avslutades sedan med ett besök på vår skola Grace Academy i Thade. 

Här nedan kommer lite foton från turen!

Hälsningar från Himalya

Christina