Posted on: 22 Apr 2012

Namaste!

I dag har vi lämnat Lukla för att påbörja vår vandring ut till Mera Peak.  Mårten har varit  lite sliten efter en jobbig vandring ner till Lukla igår.  Han har nu fått ta över den elaka bakterien som Anna lyckades dra på sig i Kathmandu och var rejält krasslig i magen i går.  Anna mår dock utmärkt och så gör även vi andra!

Vandringen hit till Chutanga var bara 2½ timme och den var otroligt vacker. Har tagit lite foton som jag kommer att lägga ut. Hoppas att det syns hur fint det verkligen är.  Rhododendronen är i full blom och skogen är rosa, röd och vit om vart annat.

17 personer har vi med oss utöver Anna, Mårten och mig – En rejäl stab alltså!  Jag är med som guide, Bikram som trainee guide, Nima som sirdar, Pema Sherpa som klättersherpa, Dorje som kock, Bopal, Dill och Dirr som kökshjälp och en massa bärare.

Vårt läger här i Chutanga ligger fint på ca 3000 meter och precis utanför lägret så har en hel hjord med Thar (Nepalesiska bergsgetter) gått och betat hela dagen.  Det finns också en flock med yakar, en liten fors och ett par små hus här, det är allt.  Vi är skyddade i norr av vita höga berg och framför oss breder Solo Khumbu ut sig med sina gröna kullar och dalar.  Vädret har varit fantastiskt fram tills nu på eftermiddagen då det har kommit några stänk på tältduken.  Men, i Hillebergs Saivo så känner vi oss inte oroliga!  Ser fram emot en mysig natt i tält efter att ha bott på lodger i  över en månads tid.

Snart blir det afternoon tea och presentation av sherpor och bärare – trevligt!

Allt gott från Nepal
Mera Peak Expeditionen april 2012

Då var vi på väg mot Mera Peak! Pema, Anna, Nima, Mårten & Bikram
Vacker vandring öster om Lukla
Är vi i Alperna????
Ett av de där magiska ögonblicken för en fotograf!
Rhododendron och blommor överallt!
Vår tältplats I Chutanga.
Thar gick och betade bara ett stenkast ifrån oss hela eftermiddagen. Helt orädda!
Storslagna vyer från Chutanga