Posted on: 23 Apr 2012

Hej igen!

Vi börjar närma oss Zatra La – det välkända passet ovanför Lukla!  I dag hade vi ytterligare en kort dag, bara tre timmars vandring.  Men – med ca 750 höjdmeter upp till dagens läger så kändes det ändå rätt bra i benen!  Vandringen gick rakt upp mot passet, genom en vacker och vild Rhododendronskog. Stigarna är så lågt ifrån Everest High Way som man kan komma – näst intill otrampade!  Vi mötte totalt 6 personer på hela dagen.  Mårten mår bra igen. Är en aning matt men verkar ha återhämtat sig bra och Anna verkar må toppen – liksom jag och resten av gänget.

Lägerplatsen ligger inklämd i berget, precis vid foten av passet.  Eftermiddagen var lugn.  Jag spenderade mest tid inne i vårt kökstält där Dorje gjorde en fint dekorerad Äppelpaj och lagade kvällens pasta.

Trots lite moln och något regnstänk under eftermiddagen så blev det en stjärnklar kväll med billioner av stjärnor på himlavalvet.  Vi stod länge och njöt av vyerna inna vi gick och lade oss.  Tidigt i morgon bitti ska vi gå över passet och vi har laddat med vår storskor och isyxor.

Allt gott från oss i Nepal
Anna, Mårten, Christina & Bikram med Team

Frukost i Chutanga

Mårten spanar mot passet vi ska gå över i morgon, Zatra La