Carina Ahlqvist
Posted on: 28 Oct 2011

We never know how high we are
Till we are called to rise;
And then, if we are true to plan,
Our statures touch the skies.
”Emely Dickenson”

Thank you Hi On Life for inviting me to touch the skies!

Det som får oss att växa är – när vi åstadkommer något utöver det vi tidigare trodde om oss själva rent fysiskt. Att bestiga Island Peak var inte en ”walk in the park”. Saran, Dorje, Nima, Dill och alla bärare och klättersherpor i Hi On Life gjorde denna utmaning möjlig genom professionalism och bred erfarenhet. Teamet har möjligjort min resa och visat på kompetens och beslutsamhet oavsett om det handlat om kunskap om bergen, hälsa, byarna, vilka lodger som ska väljas, vilken mat vi säkrast äter eller val av utrustning. Dygnet runt och med ett leende på läpparna har Hi On Life teamet ställt upp till 100% och gjort det möjligt för mig att förverkliga en livsdröm.

Det som får oss att växa är – när våra värderingar förändras, vi inser vad som är viktigt i livet och tillåter att ge detta större utrymme i våra liv. Jag har fått erfara sherpornas inställning till livet och den glädje och ”compassion” som är riktlinjen för hur dessa fantastiska människor möter livet. Livsglädjen kan inte varken köpas i prylformat genom pengar eller uppnås genom att maximera allt vi ska hinna med i ”görandets värld”. Det handlar om att växa i ”varandets värld”. Resan med Hi On Life och hela teamets inställning till livet återspeglar detta och har för alltid gjort ett intryck i min livsåskådning på ett djupare plan.

Jag rekommenderar Hi On Life helhjärtat för bred professionalism, enormt engagemang och hjärtat på rätt ställe – Keep smiling!

Island Peak Expedition