Posted on: 15 Mar 2013

Tashi Delek!

Efter vår vandring till Mount Everest Base Camp och bestigning av Kala Patar så promenerade vi i går hela vägen ner till Dingboche 4300 meter. Här bor vi på vår vanliga lodge “Sonam Friendship Lodge”. Lodgen är varm och mysig så vi beslutade att stanna här två nätter i stället för att gå till kallare Chukkung högre upp. Det blir en lite längre dag i morgon i stället, men det ska inte bli något problem för grabbarna.

I dag har vi bara slappat, tvättat lite kläder och oss själva. Jag har spenderat ett par timmar i vår klättersherpa Mingma Tsering Sherpa’s kök, disskuterat allt det praktiska gällande vår bestigning av Island Peak. Än så länge är det ingen som har nått toppen i vår och vi kommer att behöva två stycken stegar för att ta oss över glaciären. Pema Sherpa som har klättrat med oss vid flera tillfällen ska dit med en spansk grupp dagen före oss. Han och Mingma Tsering kommer att sätta de fasta repen och stegarna tillsammans och jag har även hört att Nima Tendu Sherpa som jag har klättrat med många gånger är på väg dit med en grupp så det kommer att finnas många bekanta klättersherpor på berget med oss – det ser lovande ut. Jag fick även uppgifter om att det är mer snö än vad det har varit på 6 år, så det verkar riktigt positivt!
Saran sitter i Kathmandu och håller i trådarna gällande vädret och just den 18:e då vi har planerat att klättra så ska det vara en bra väderlucka med mindre vind.
Håll tummarna för oss och så hör vi av oss så snart vi kommer ner igen!

/Christina med expeditionsteam