Posted on: 26 Apr 2012

God Afton!

Sitter här på verandan i Khote och tittar upp på Mera Peaks mäktiga skepnad.  Vi har vilodag här i Khote efter en lite längre vandring i går.  Från Tuli Kharka så gick leden högt, högt upp och över hela tre pass! Det var en av det finaste vandringar jag någonsin har gjort i Nepal!  Så orört, vilt och vackert.  Vi mötte inte en männsika på hela vägen!

Sen bar det av utför – hela 800 höjdmeter!  Genom Rhododendronskogar gick leden, tills vi kom ned till floden och kunde följa flodbädden och senare en liten skogsstig fram till Khote.

Lagom tills vi kom fram till den lilla byn så öppnde sig himlen och det började vräka ned regn.  Vilken tur vi hade!

Khote ser ut lite som en Vilda Westernby.  Det är fullt med trähus med träverandor och loftgångar.  Här och där i byn så är det små träbroar över vattendragen som passerar byn.  Utanför varje lodge så finns det stora öppna gräsmattor för camping. Det är en mysig by.

Här i Khote så finns det gott om bra nötkött, så Nima gick och handlade och Dorje tillagade en utsökt stek med kokta grönsaker, French Fries och pepparsås!  Mums!!

I dag så hade vi väckning först klockan 08:00 och kunde njuta av en god frukost på en solig veranda.  Vi har haft stor tvättdag i dag.  Både Mårten, Anna, jag och alla nepaleser har passat på att tvätta våra kläder och oss själva.  Det var skönt att ta en dush efter ett antal dagar utan.  Under eftermiddagen så spelade vi Yatzy och Skitgubbe.

I morgon bär det av igen…

 

Vår eminenta klättersherpa Pema vilar ut efter vår lunch
Kökspojkarna! Bopal, Dirr, Dill, Dorje och så Mårten
Khote med Mera Peak i bakgrunden