Posted on: 25 Apr 2011

Vid foten av Annapurnamassivet, släpptes vi 12 förväntansfulla vandrande yogisar av – Nu skulle vi äntligen få börja vår vandring och förkovra oss i vår yogalärare Megans kunskaper!

Vi hade redan spenderat en skön dag på hotel Barahi i Pokhara.  Ätit god mat, badat i polen och  njutit av den lilla pittoreska och vackra staden. Men nu bar det äntligen av!  Vår buss tog oss till en liten “by” som heter Khare, där vi började vår vandring.  Dagens etapp var inte lång – ett par timmar skulle vi mjukstarta med.  Stigen gick genom byar och genom en vacker Rhododendron skog, brant uppför.  Redan vid lunch så nådde vi “Australian Camp” där vi skulle stanna för natten.  Tyvärr kunde man bara ana att det fanns berg i horisonten – Vyerna härifrån är normalt sett magnifika med hela massivet som en vacker målning mitt framför ens fötter, men nu skymdes det av några envisa mörka moln.

Vi åt lunch och utforskade området.  Högt ovanför vår lodge låg ett litet vitt “hus”.  En buddhistisk munk från Korea hade hyrt huset under ett par månader för att meditera och reflektera.  Vi störde honom inte, men hörde honom väl när han blåste i sin Dung Chen – det långa blåsinstrument som många buddhistiska munkar spelar.  Sen eftermiddag så drog åskan in och det dundrade och blixtrade i ett par timmar.  Regnet höll i sig hela kvällen, men det var faktiskt riktigt mysigt!

Efter middagen så gick vi alla och gjorde i ordning oss för att sova.  Borstade tänder och satte på oss mjuka sköna kläder för att sen återigen samlas i matsalen.  Vi var enda gruppen på lodgen så vi släkte ner, tog fram våra yogamattor och så ledde Megan en behaglig avslappningsövning.  Vi somnade definitivt ovaggade vår första kväll!

Skönt ställe för lata dagar
Hotel Barahi's SPA är underbart med vackra blommor överallt.
Warren, vår physioterapeut njöt i hotellets pool
Troy - resans proffsfotograf :)
Så börjde vår vandring. Paraply skyddade mot den heta förmiddagssolen.
Vår vandring gick genom små bergsbyar där husdjuren betade fridfullt
Diratha Yoga - Hi On Life!
Man möter många vackra människor under sin vandring
Första morgonpasset med yoga - Australian Camp

Magiska vyer, härlig grupp och en kropp som stärks av sköna yogapass och bad i varma källor!

I dag har vi nått Jinu.  En liten “by” av lodger som ligger högt uppe på en ås, mer eller mindre omringad av olika floder.  Vandringen hit var vacker och gick upp och ner mellan terassodlingar, små byar och storartade Rhododendronskogar.  Vi började dagen med ett yogapass framför en av de mest fantastiska vyer man ha.  Snöklädda Annapurna South ramades in av rosa Rhododendron och färgsprakande böneflaggor.  Det var så vackert att vi blev känslomässigt riktigt berörda när vi avslutade vårt pass med att bara sitta och njuta av vyerna under ett par minuter av tystnad.  Vilken morgon!

Sista biten upp hit till Jinu var rejält brant, men tursamt började det att regna lite smått, vilket gjorde klättringen betydligt mindre svettig.  Maree fyllde år i dag, så våra killar fixade tårta och vi hade en present med till henne. Lodgeägaren band dessutom en vacker blomstergirlang och hängde runt Marees hals, så hon blev verkligen ordentligt firad!  De flesta i gruppen njöt av de varma källorna innan middagen.  Det gjorde susen för eventuellt ömma muskler!

Gammal man längs med leden
Saran, vår förträfflige guide!
Det regnade en stund på vägen mot Tolka, men vad gjorde det när man hade bra regnponcho
Nicki & Maree tappade inte det glada humöret, trots de kraftiga regnskurarna
Vyer från vår lodge i Tolka
Vår Yogalärare Megan njuter av solen i Tolka
Rhododendrona ramade vackert in Annapurna South
Sen eftermiddag i Tolka
Skymning i Himalaya
Saran tar upp middagsbeställningen
Blå berg i Himalaya
Så blev det natt i Tolka
Yoga i gryningen
Sakta fick vi väcka vår kropp, fylla lungorna med krispig bergsluft och låta vårt sinne njuta av Guds vackra natur
På väg mot Jinu

Mycket upp och ner, het sol, kraftig åska, god mat och glatt gäng!

Vilket väder!  Det verkar som om monsunen redan är här!  Men tack och lov så verkar hela gänget tycka att det är lite mysigt att promenera genom de vackra Rhododendronskogarna i hällregn 😀   Många av oss har Hi On Life’s praktiska regnponchos som skyddar både kropp och ryggsäck  och en del nöjer sig med att fälla upp ett paraply.  Skogen är sagolikt vacker och man sänker naturligt rösten.  Många djupa och förtroliga samtal har delats i dag längs med leden.

Natten till i dag sov vi i Chuile – En lodge med högt och fritt läge.  Vi fick fantastiskt god mat och somnade bums efter gårdagens, lite längre, etapp. När vi vaknade i morse så strålade solen och det var perfekt väder för yoga i gröngräset.  Vi fick sällskap av kor, höns och hundar i dagens pass – härligt! 😎

Nu har vi kommit fram till Durali och ska sova här i natt.  Det är kallt med ägarinnan till lodgen har satt in en enorm låda med glödande kol under matbordet med den hellånga duken.  Nu är det bara att sätta in benen under duken och njuta!

Yogapass i Chuile, Annapurna Foothills Nepal
Frukost i Chuile

Vi har nått Ghorepani och klarat av Poon Hill!

I går fick vi en fantastisk vandring till Ghorepani.  Leden var otroligt vacker och vi hade en rosa skog runt om oss större delen av vägen – rosa av Rhododendron!  Tidigt i morse så knatade vi upp till Poon Hill 3 230 möh och förundrades över hur vacker vår värld är.  Under vandringen i dag, talade vi just om hur tacksamma vi  känner oss, över att få spendera en dryg vecka i denna miljö – bara vandra, träna yoga, äta gott och nyttigt och lära känna andra människor som uppskattar samma saker som en själv.  Fyll dagarna med liv – Inte livet med dagar!!

Hi On Life på Yogavandring i Annapurna
Rhododendron vart man än vände sig
Hi On Life's guide blickar ut över landskapet
Soluppgång vid Poon Hill
Fish Tail (Machapuchare) nås av dagens första strålar
Magnifika vyer från Poon Hill, Nepal
Alla vill ta kort uppe på Poon Hill
Hi On Life's Yogatrek - Hela gruppen samlad (Troy bakom kameran)