En expedition i Ladakh bjuder på magiska vyer!
Posted on: 15 Mar 2017

Namaste!

I dagar har vi haft planeringsmöte här på Hi On Life Adventures. Vi har nämligen många spännande expeditioner framför oss både i Nepal och Indien!  Först ut är ett för många Svenskar ett helt nytt berg – Stok Khangri, 6,153 möh. Stok Khangri ligger i storslagna Ladakh i norra Indien och för att nå baslägret vandrar vi genom Markha Valley och Hemis Nationalpark, som skiljer sig helt från det landskap man möter i tex Nepal eller Alperna. Hemis Nationalpark är dessutom känd som en av de bästa platserna för att se snöleoparder!

På den här resan får du uppleva allt från färgsprakande sightseeing i ett hett Delhi, till känslan att stå på en tyst och snöig, 6,153 möh hög topp i Himalaya! Det är det som gör att jag tycker den här expeditionen är så speciell!

I juli har vi 19 norrmän som ska få känna på “Incredible India” via sin expedition till Stok Khangri – Vi vågar nog lova många fina foton!  Saran leder expeditionen och vid sin sida så har han bla Rinji Sherpa – vår klättersherpa som i vår kommer att göra sin 16:e expedition till Mount Everest. Han har stått på toppen av världens högsta berg hela 13 gånger!

En expedition i Ladakh bjuder på magiska vyer!

En expedition i Ladakh bjuder på magiska vyer!

Hari Magar, Rinji Sherpa och Saran Subba planerar kommande expeditioner.

 

Lite senare, första veckan i september, så återvänder vi till en av våra favoriter – Putha Hiunchuli!  I höst har vi några riktiga Hi On Life-stammisar som återkommer för att klättra lite högre än vad de någonsin gjort innan.

Putha Hiunchuli (Dhaulagiri VII) ligger i exotiska Dolpo, som länge var stängt för västerlänningar och som nu kräver specialtillstånd för att man ska få vandra och klättra i.  Putha Hiunchuli är ett relativt straightforward och tekniskt enkelt berg, men de 7 246 möh tar självklart ut sin rätt på kroppen!  Är man skidalpinist så är det en perfekt topp att skida ner för!

Putha Hiunchuli Climbing expedition

Till den här expeditionen har vi platser kvar och vi kan utlova ett riktigt härligt gäng klättrare!

 

Vi älskar att sitta med kartan framför oss och planera nästa vandring/expedition – I dag har vi fått timmar av den varan – Härligt!  Hoppas att du också har något roligt att se fram emot – annars får du höra av dig, så kan vi planera något tillsammans!

Förberedelserna är halva nöjet!

Förberedelserna är halva nöjet!

 

Allt gott från Kathmandu
/Christina & Saran med Sherpor